Tuesday, November 11, 2014

Omega guard untuk ma

Mak saya ada sakit kolestrol tinggi.
Tapi saya bekalkan omega guard untuk ma setiap bulan untuk mengawal kolestrol ma.

Omega berfungsi menurunkan kolestrol dengan memcairkab plak didalam salur darah.

Minyak ikan sangat disarankan untuk mengurangkan kolestrol dan menurunkan tekanan darah.

Lebih baik lagi kalau sebelum makan ambil phytocol-st. Phytocol-st menghalang kolestrol dari masuk ke saluran darah dan terus diangkut keluar.

Hasil dari mengamalkan omega guard, paras kolestrol ma turun.
Masalag kolestrol tinggi ni bukan masalah orang tua sahaja, tetapi ramai di kalangan orang muda sekarang turut menghadapi masalah kolestrol yang tinggi.
Tak percaya? Cuba anda dan kawan-kawan anda pergi buat pemeriksaan...

Ok..itu sahaja perkongsian saya. Mari kita tengok kandungan kolestrol dalam hidangan kesukaan rakyat Malaysia.

Hubungi saya 0193439341 aeidah

READ MORE - Omega guard untuk ma

Wednesday, November 5, 2014

Omega guard

Selepas je makan makanan berat dan berminyak, saya akan makan omega dan lecithin..
Ataupun lecithin sebelum makan dan imega selepas makan bersama alfalfa.
Dengan begitu, saya tidak risau tentang lemak yang saya ambil.
Esoknya mesti pembuangan dengan lancar je.
Saya juga pernah baca tentang omega guard bagus untuk dalaman orang perempuan. Memastikan dalaman kita panas dan mantap seperti mengamalkan jamu.

Saya boleh dihubungi melalui 0193439341.
Shaklee distributor 882805

READ MORE - Omega guard

Friday, October 31, 2014

Omega guard

Saya suka makan omega guard.
Saya amalkan sebelum mengandung,
Semasa mengandung,
Semasa menyusukan..

Omega sangat bagus untuk ibu menyusu.
Ia membantu meningkatkan DHA kepada si anak melalui susuibu.
Ia juga membantu membakar lemak dan secara langsung membantu si ibu kelihatan langsing.

Macam mana caranya? Boleh hubungi saya 0193439341.
Cod area bandar seri putra, bukit mahkota.

READ MORE - Omega guard

Kesan ESP- Nak cerita pun malu

Segan sangat nak cerita pasal kesan ESP pada saya...
Sebab apa? Kesan ESP ni pada bahagian 'nasi lemak' khususnya...
Sebelum mengamalkan ESP, nasi lemak saya kendur..ya lah dah susukan 3 orang anak...
Lagi malu bila nasi lemak besar sebelah..anak lebih kerap susu pada sebelah kanan. Jadi sebelah kiri kecil dan kendur... Malu sangat  rasa... Keyakinan diri pon jadi kurang...
Lepas saya amalkan ESP, kesan ketara pada 'nasi lemak'. Nasi lemak yang kendur bertukar jadi padat..pejal..dan jadi sama saiz....lega rasanya...
Abang pun suka...tiada lagi nasi lemak kendur dan lembik...

Ok..itu sahaja..terima kasih kerana membaca.
Bagi yang tak faham apa kaitan nasi lemak dengan ESP?
Nasi lemak yang saya maksudkan ialah payudara. Senyummm

READ MORE - Kesan ESP- Nak cerita pun malu

Friday, October 10, 2014

Set berpantang saya

Gamba dibawah ni adalah set berpantang yang saya amalkan selepas melahirkan Hanis.
Nampak banyak kan?? Saya tak telan semua sekali gus ya...kalau semua sekali saya pon gerun..hihi..
Ok..lepas bersalin makan dulu zink, vitamin c, vitalea dan b complex..
Bila anak dah tak kuning..sihat... Saya tambah lecithin dan alfalfa untuk bakar lemak...
Lepas tu tambah pula ESP dan Omega.
ESP untuk pekatkan dan banyakkan susu.
Omega pula untuk bakar lemak juga.
Ostematrix pula start dari awal berpantang untuk lawas buang air...elak sembelit. Ostematrix ni memang saya tak boleh tinggal..favorite saya tu ostematrix..

READ MORE - Set berpantang saya

Tuesday, September 16, 2014

Keperluan protein oleh ibu mengandung

Protein sangat penting untuk ibu hamil dan menyusukan kerana

Protein menyokon penghasilan darah.
Juga dapat menguatkan imbaa unisasi badan yang mengurangkan risiko jangkitan kuman.

Mengamalkan pengambilan protein semasa hamil membantu bayi membina sel darah merah dan tisu otot.

Mengamalkan protein sewaktu trimester ke3 menyokong perkembangan otak bayi.
Untuk lebih dha, amalkan omega guard sekali untuk otak yang cerdas dan cergas.

Saya sendiri amalkan ESP samasa hamil dan perasan susu badan lebih cepat ada dari biasa. Jadi tiada masalah susu lambat keluar selepas melahirkan.

Jom kita kira berapa jumlah protein yang anda perlu seharian...
Rujuk gambar dibawah..

Anda berminat atau ada sebarang pertanyaan tentang shaklee?
Hubungi saya wakil pengedar anda
Aeidah
0193439341
Cod area 
Bandar seri putra, bukit mahkota, bandar baru bangi
READ MORE - Keperluan protein oleh ibu mengandung

Sunday, September 7, 2014

Kaki ayah selalu cramp

Ayah saya ada masalah kaki yang selalu cramp...
Dari dulu lagi sebenarnya...agak lama dah masalah ni...tapi saya tak suruh ayah saya ambil vitamin apa-apa untuk masalah tu.
Seban sekarang dia tengah makan set kencing manis. Dan dia suka makan semua vitamin sekali gus.
Saya pon fikir, kalau tambah lagi vitamin, alahai banyaknya sekali nak telan. Tambah pula vitalea dan calcium tidak boleh ambil sekali. Nanti kurang la khasiatnya. Penyerapan pun kurang.
Masa saya balik berpantang ni, saya tengok dia gerak sikit je cramp.
Sampai 2 hari lepas dia mengadu pasal masalah kaki cramp tu.
Ok...saya pun cakap kalau orang mengandung ada masalah kaki cramp, kita cadangkan ambil ostematrix.
Dalam tu ada kalsium, selalunya lepas ambil kaki tak cramp la malam-malam.
Dia pun nak. Boleh sangatla kan..tapi makan malam. 4 biji. Dia tak nak 4 biji, nak makan 2 je. Ok la..try dulu 2.
Malam tu saya isikan bekas ubat dia dengan 2 biji ostematrix setiap hari.
Esoknya dia cerita malam tadi punya la sakit badan...betulkan urat agaknya...tapi hari esoknya dia tak mengalami cramp kaki walau sekalipun. Alhamdulillah. Dengan izin allah masalah kaki selalu cramp tiada.
Kata ayah lagi, berak pun senang. Tak sembelit dah katanya.
Dia makan hari-hari sekarang ostematrix. Dan makan malam.
Sakitkan kaki cramp.
Jadi kalau anda atau orang tersayang anda mengalami masalah yang sama, boleh dapatkan ostematrix.
Nombor saya 0193439341

READ MORE - Kaki ayah selalu cramp

Thursday, August 28, 2014

Supplement elak sembelit semasa berpantang

Sembelit isu panas semasa berpantang.
Saya sendiri mengalami sembelit yang sangat teruk semasa berpantang anak sulung dan anak kedua.
Memang serik rasanya...macam nak beranak lagi satu kalau ke tandas.

Luahan hati jujur dari pengalaman saya sendiri.

Tetapi sekarang tidak lagi.
Saya kenal supplement ni semasa berpantang anak ketiga. Sekarang saya dalam pantang anak keempat.
Supplement ni adalah kawan baik saya semasa pantang dan menyusu. Sebab supplement ni memudahkan segala urusan ditandas. Tak perlu bertapa hingga sejam di tandas.
Ia juga membantu masalah kekurangan susu.
Supplement tersebut ialah ostematrix.
Ostematrix ni kalsium.
Dan juga mengandungi bahan-bahan lain.

Sebagai ibu yang menyusukan anak, kalsiumni sangat penting untuk dibekalkan kepada bayi dan juga mengelakkan osteoporosis wanita semasa usia dah lanjut nanti.

Untuk pertanyaan dan pesanan..
Hubungi aeidah
0193439341
READ MORE - Supplement elak sembelit semasa berpantang

Thursday, August 14, 2014

Isu boikot

Roger bannet seorang yahudi.dan dia penyokong Israel.
Dia mempunyai banyak lagi bisnes selain Shaklee. Dengan pendapatan dia, dia sumbangkan pada agama dia. Itu kepercayaan dia.
Pada pendapat saya duit dia, agama dia, dia berhak buat apa yang dia rasa memperjuangkan agama dia.
Macam kita islam, berniaga produk dari Us..duit bonus kita, kita berhak buat apa sahaja yang kita mahu termasuk menyumbang kearah pembangunan agama islam.
Jadi tepuk dada tanya iman masing-masing.
Kalau dengan duit bonus ni saya boleh menyumbang untuk agama saya, saya rasa tak salah untuk saya teruskan..
Apa-apa pun terpulang...
#supportgaza
#prayforgaza
Semoga Allah memberi kemenangan kepada Islam.

READ MORE - Isu boikot

Wednesday, July 16, 2014

Pakej istimewa hari raya. Khas kawal berat

Istimewa untuk hari raya.
Seban biasanya hari raya kan kita makan banyak rumah.... Jalan rumah tu di hidang nasi dagang, lemang..pergi rumah lain pula di hidang ketupat, rendang...
Makan punya la sedap kan...
Kalau tak makan memang rugi besar la..
Bila lagi boleh makan macamtu...
Jadi untuk membolehkan anda makan apa yang anda mahu tapi tudak perlu risaukan pertambahan berat atau perut tidak selesa dan penghadaman yang baik, jom order set ni.
Jom dapatkan hari ini...
Supplement untuk berhari raya nanti...
Pakej mampu milik. Sesuai untuk mereka yang menjaga kesihatan dan berat badan.
Lecithin bantu untuk bakar lemak
Alfafa bantu mengangkut keluar lemak
Garlic membuang angin dan kurangkan rasa senak perut bila kenyang dan cairkan darah.
Herb lax bantu bersihkan usus.
Last order 22/7 sahaja.
Cepat yer...
Aeidah
0193439341

Boleh teruskan pesanan anda melalui link di bawah
READ MORE - Pakej istimewa hari raya. Khas kawal berat

Friday, July 4, 2014

Keahlian Shaklee hanya perlu sekali seumur hidup

Soalan biasa untuk menyertai Shaklee.

Berapa ringgit untuk join Shaklee?
RM65 sahaja. pos rm10 semenanjung dan rm20 ke sabah dan sarawak

Kene renew tak?
Tak perlu renew. selagi setiap tahun ada pembelian.

Kalau saya tak join boleh ke?
Boleh kalau tak join. Cuma kalau anda pengguna tetap Shaklee, adalah lebih jimat jika anda join ahli.

Saya nak makan untuk diri sendiri je..
Benda baik apa salahnya kita kongsi kebaikan dengan orang sekeliling kita. Ibu ayah, anak, suami, kawan-kawan. Semoga yang baik juga datang untuk kita.

Kalau saya join, macam mana nak order?
Order Shaklee boleh dibuat melalui website Shaklee. Dan akan dihantar terus ke muka pintu rumah anda dalam masa 2-3 hari bekerja.
Jika anda tidak mempunyai internet, boleh order melalui saya menggunakan ID anda. 

Saya berminat untuk join Shaklee untuk Jana pendapatan. 
Sangat bagus sekali jika anda menyertai Shaklee untuk jana pendapatan. Malah ramai ahli Shaklee yang telah berjaya menjada pendapatan 5 hingga 6 angka setiap bulan dengan aktif berniaga Shaklee. Kumpulan kami mempunyai leader yang mempunyai pengalaman lebih 15 tahun dengan Shaklee. Aktiviti meeting online, latihan berterusan dan juga kumpulan sokongan yang berterusan dan anda boleh berhubung terus dengan saya atau upline saya untuk sebarang pertanyaan dan bantuan.

Apa yang Shaklee tawarkan?
Shaklee menawarkan bonus bulanan. 150uv keatas.
Car bonus program.
Pakej perlancongan 5 bintang ke luar negara atau Umrah,
Anda pilih yang mana anda mahu.




READ MORE - Keahlian Shaklee hanya perlu sekali seumur hidup

Saturday, June 28, 2014

Selamat berpuasa

Hari pertama berpuasa di ramadhan 2014.
Alhamdulillah malam tadi sahur dengan produk terhangat
ESP +MEALSHAKE + PERFOMANCE DRINK

Setakat ni apa yang saya rasa...dahaga belum lagi..
Lapar pun sikit-sikit jer.

Rasa lebih bertenaga dari sebelum ni.

Saya sangat syorkan set ini untuk amalan semasa berpuasa ni..
Terbaik.

READ MORE - Selamat berpuasa

Friday, June 27, 2014

Supplement sewaktu berpuasa

Supplement sewaktu Ramadhan...
Boleh amalkan sewaktu bersahur dan waktu berbuka.
Hot selling during ramadhan.
Mealshake untuk membekalkan vitamin secukupnya.
Esp memudahkan penyerapan vitamin
Performance drink pula untuk menstabilkan air dalam badan.

READ MORE - Supplement sewaktu berpuasa

Tuesday, June 17, 2014

Kulit berparut? Berminyak?

Masalah kulit berparut berkurangan selepas seminggu mengamalkan vitamin E dan buat mask.

Masalah kulit berminyak berparut boleh diatasi dengan vitamin E, GLA, dan juga ESP.

Saya sendiri mengalami masalah kulit kering sebelum ini. Tetapi sekarang tidak lagi.

READ MORE - Kulit berparut? Berminyak?

Friday, June 13, 2014

Rahsia kulit cantik rita rudaini

Ok...
Nak share la kat sini rita post dlm instagram dia...
Rita amalkan coffee dia kan sekarang...
Tetapi....selain ituuu...
Ada lagu rupanya yang diamalkan cik rita kita yang cantik jelita...
Dengan caption yang beliau amalkan ni untuk kekal bertenaga...

Nak tahu lebih lanjut tentang shaklee dan keahlian shaklee?
0193439341
Aeidah
aeidahamrun@yahoo.com

READ MORE - Rahsia kulit cantik rita rudaini

Wednesday, June 11, 2014

Masalah kulit kering selesai dengan vitamin E

Buy 6 free 1... Vitamin e..
Free membership + bonus

Best amalkan vitamin e ni sebab vitamin e bagus untuk kulit.
Special nye shaklee sebab ada sekali silenium yang memang perlu kalau kita amalkan vitamin e. Untuk penyerapan vitamin e yang optimum..
Kesan pon marvelous....
Tengok la picture akak kita kat bawah ni...
4 hari sahaja masalah kulit kering settle...
Kulit cantik sempena hari raya yang bakal menjelang?
Contact je nombor fon saya untuk mengetahui lebih lanjut.
0193439341
Saya pilih Shaklee... :)

READ MORE - Masalah kulit kering selesai dengan vitamin E

Saturday, May 24, 2014

Selesai bangkel nutrisi

Memang seronok sangat berbengkel.
Banyak ilmu yang di dapati. Dapat kawan baru. Makan produk-produk shaklee.
Last skali dapat pula dtx complex.. Seronoknya...berbaloi datang kelas.
Untung jadi ahli shaklee ni...
Makan tengah hari memang sedap..dapat pula member yang suka makan juga..tak segan segan la makan tu...hehe
Testimonial yang best juga. Nanti saya share.
Nak jadi ahli? Jom la.. Tak rugi...
Whatsapp je..saya akan bagitahu macam mana.
0193439341

READ MORE - Selesai bangkel nutrisi

Sunday, May 11, 2014

Selamat hari ibu

Selamat hari ibu kepada semua ibu-ibu di luar sana.
Jasamu sungguh besar dan tak terbalas.
Mengandung, melahirkan, membesarkan.

Saya pun ucapkan selamat hari ibu kepada ibu saya di kampung. Hari ni saya tak telefon cakap ucapan tu sendiri, tapi saya message je. Saya kalau cakap sendiri mesti menangis punye. Tak nak la menangis, jadi saya ringkaskan ucapan saya berbentuk sms. Yang penting sampai la apa yang saya nak cakapkan.

Ampunilah ibuku ya Allah. Sayangilah dia seperti dia menyayangi ku sewaktu kecil Rahmatilah dia. Beri kesihatan yang baik untuk ibuku. Hanya Engkau maha mengasihani. Amin

READ MORE - Selamat hari ibu

Wednesday, April 30, 2014

Vitamin untuk kulit dan testimoni

Vitamin yang sangat bagus untuk kulit ialah:
Vitamin c sustained release
Vitamin c bukan sahaja sangat bagus untuk anti bodi semulajadi, tetapi juga bagus untuk kulit. Semua pun tahu kan....
Vitamin c sustained release ni sangat unik sebab pelepasan ikut masa. Vitamin c kekal berada dalam badan untuk tempoh masa hingga 7 jam.
Tahu tak, kalau ambil vitamin c 1000mg dan terus merembes dalam perut sekali gus, vitamin yang berlebihan tu hanya akan keluar melalui air kencing. Membazirkan?  Lain dengan vitamin c shaklee. Boleh mencerahkan kulit.
Vitamin E juga sangat bagus untuk kulit.
Makan sebiji sehari, sapu pula kat kulit, memang bagus.
Tengok gambar testimoni kita.
ESP pula sangat bagus untuk mengganti kulit lama yang berparut dengan sel baru yang sihat dan berseri.

Macam mana nak dapat harga lebih jimat?
Boleh hubungi saya untuk konsultasi dan maklumat lanjut.
Aeidah
Shaklee independent distributor
882805
0193439341

READ MORE - Vitamin untuk kulit dan testimoni

Friday, April 25, 2014

Bakar, buang, bina

Zai : Dengan mengamalkan supplement shaklee dengan teratur dan konsisten, baju dari saiz xxl dah muat saiz L.

rutin pemakanan seharian seperti biasa... Sarapan dengan cinch, lunch seperti biasa Dan dinner(bawan jam 8.30mlm) saya akan amik cinch + oats @ nestum @ roti.

Adakalanya saya Mkn nasi juga, dgn kuantiti yg sederhana

January(awal Bulan) 81kg & March(24/3) 71kg
dah 10kg turun, makan dgn konsisten dan bnyakkan minum air kosong... insyaallah, berhasil... paling seronok di bahagian perut :-))

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai produk dan membership, boleh terus berhubung dengan saya di 
0193439341
Cod area bandar seri putra
Bukit mahkota
Nilai impian
Penghantaran pos seluruh malaysia 
READ MORE - Bakar, buang, bina

Wednesday, April 23, 2014

Water pitcher Shaklee. Penapis air

Bulan depan saya nak beli ni. Water pitcher...
Lama dah hajat tu, tapi insyaallah bulan depan berkesempatan beli.
Tambahan pula dengan catuan air ni kan, air bertambah kuning. Memang ada rasa was-was nak minum. Sekarang beli air mineral. 2 botol rm10. Mahal ni.. Baik beli water pitcher.

Ma dah lama suh beli penapis air, tapi kebanyakan penapis air attached dengan paip kan. Jadi sebagai penyewa, saya rasa leceh la nanti kalau nak pindah, kene pula angkut penapis air yang besar.

Ni pilihan yang ada. Portable. Senang nak bawa ke mana- mana.

READ MORE - Water pitcher Shaklee. Penapis air

Tuesday, April 22, 2014

Ostematrix Shaklee

Ostematrix disyorkan untuk anda yang sering keletihan , sering lenguh-lenguh, kejang, sakit belakang, sakit kepala dan sakit gigi.

Jika anda adalah seorang yang mudah stress, mudah kejang, ada masaah water retention, sembelit dan pra haid, pastikan anda memberi peluang diri anda mengubah nasib dengan ostematrix.

Jika anda seorang yang bekerja dan sering keletihan, ostematrix antara jawapan terbaik membantu anda kekal bertenaga dan bersemangat.

Jika anda seorang ibu mengandung, ostematrix membantu mengelakkan kekejangan otot dan sakit belakang.

Jika anda seorang ibu yang menyusu, ostematrix membantu pengeluaran susu anda dengab lebih baik provided prinsip utama penyusuan diamalkan.

Jika anda seorang wanita, ostematrix membantu mengurangkan risiko kereputan tulang (osteoporosis).

Jika anda mempunyai masalah berat badan berlebihan, anda perlukan ostematrix.

Kelebihan ostematrix Shaklee adalah kerana ia mngandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet di samping magnesium ran vitamin D yang mana ia tidak menyebbkan kita sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang.

READ MORE - Ostematrix Shaklee

Wednesday, April 16, 2014

Peluang tambah pendapatan

Assalamualaikum...
Saya nak menjemput sesiapa sahaja yang ingin menambah pendapatan untuk menyertai kumpulan kami.
Bersama membangun dengan Shaklee.
Apa yang istimewa mengenai kumpulan kami ialah kami ada group support yang besar. Sentiasa adakan kelas untuk pembangunan diri dan tambah pengetahuan mengenai bisnes dan produk secara berterusan.
20 hb april ni kami akan adakan kelas percuma.
Belajar tentang set asas beserta demo lengkap.
Jom la sertai kami ya..bersama berjaya dalam bisnes shakler ni.
Hubungi saya jika berminat dan untuk maklumat lanjut
Aeidah 0193439341
Email aeidahamrun@yahoo.com

READ MORE - Peluang tambah pendapatan

Monday, April 14, 2014

Bonus bonus

Alhamdulillah....
Rezeki tengah bulan...bonus shaklee dah masuk terus dalam account maybank.
Best bisnes ni sebab dapat bonus lah...
Kalau buat bisnes, tapi tak dapat bonus atau untung...penat je lah kan...
Dengan rezeki ni boleh sedekah..zakat..bagi ma dan ayah kat kampung.
Semoga rezeki ni terus bertambah dan berkat.
Pagi tadi dengar radio..akak ni ibu tunggal, anak 4 orang, suami dah meninggal...anak paling besar pun baru darjah satu....
Kalau bekerja tak apa lagi kan..kalau suri rumah macam saya? Tiada pendapatan tetap, kalau tak buat bisnes sampingan macam shaklee ni...macam mana agaknya ye...
Saya harap benda macam tu tak terjadi pada saya...semoga duit bonus shaklee makin bertambah tiap bulan. Amin..
Dan jika anda pun minat nak dapat bonus tiap-tiap bulan dari shaklee. Boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut.
Whatsapp saya aeidah 0193439341
Atau email aeidahamrun@yahoo.com

READ MORE - Bonus bonus

Sunday, April 13, 2014

Supplement yang sesuai untuk Sakit sendi

Sakit sendi..
Biasanya orang dah berusia mengalami masalah ini.tetapi orang muda pun ada yang sakit sendi.
Supplement yang sesuai ialah Advanced joint health tablet atau nama singkat AJHT. Diambil bersama ostematrix dan juga omega guard.
Pengambilan supplement ini perlu bersama air yang banyak. Bagi yang kurang minum air, saya syorkan ambil performance drink.
Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk Shaklee dan cara menjana pendapatan dari shaklee boleh hubungi saya terus di
aeidahamrun@yahoo.com atau WA saya 0193439341

READ MORE - Supplement yang sesuai untuk Sakit sendi

Friday, April 11, 2014

Set wanita hamil, wanita berpantang, wanita menyusu

Istimewa untuk ibu-ibu dan bakal ibu...
Set ini boleh diamalkan dari semasa mengandung, semasa berpantang dan menyusukan anak.
Malah, lepas dah lepas susu pun masih boleh amalkan. Bukan untuk wanita sahaja tetapi juga untuk suami dan ibu ayah kita.
Boleh sertai Shaklee dengan menghubungi saya untuk ketahui cara caranya.
Boleh jana pendapatan dari rumah.
Aeidah sid 882805
0193439341

READ MORE - Set wanita hamil, wanita berpantang, wanita menyusu

Wednesday, April 2, 2014

Ostematrix dan kebaikannya

Kandungan OsteMatrix bukan hanya kalsium, tetapi juga magnesium, vitamin D, boron, dan zink.
Selain dari cerita saya sebelum ni pasal ostematrix menyelesaikan masalah sembelit masa berpantang saya, ada banyak lagi kebaikan ostematrix yang saya nak share.

Zat-zat yang ada dalam pil Ostermatrix ni memberi kebaikan lain, antaranya untuk:

  • Mengurangkan stress
  • Memberi tidur yang lebih lena
  • Mengawal tekanan darah
  • Mengurangkan migrain
  • Mengurangkan risiko osteoporosis
  • Mengurangkan simptom PMS 
  • Melegakan masalah kaki cramp dan lenguh, semasa mengandung
  • Melegakan gastrik



READ MORE - Ostematrix dan kebaikannya

Tuesday, April 1, 2014

Ostematrix vitamin favorite masa berpantang

 Ostematrix..
masa saya mula mengamalkan ostematrix ialah semasa berpantang anak ke 3 saya...
sebelum saya mencuba ostematrix, masa berpantang anak pertama dan kedua, saya mengalami sembelit yang sangat teruk semasa berpantang. Rasa serik nak beranak lagi pun ade...

Tetapi, lepas kenal ostematri, waktu berpantang anak ketiga, masalah sembelit tiada langsung. Alhamdulillah...
malah setiap hari saya ketandas dengan selesa.
Tidur malam pun lena, bangun pagi tiada masalah untuk uruskan baby, tidak terlalu penat. Dan badan rasa segar.
Susu pun lancar je.

Nenek saya pernah mengamalkan ostematrix, dan dia juga sangat puas hati sebab hari-hari ke tandas dan lancar. kaki sembab dia pun berkurangan.
Siapa yang sesuai untuk mengamalkan ostematrix?
- ibu hamil
- berusia 55 tahun keatas
- lelaki dan wanita
- selalu penat dan tidur tidak lena
- menyusukan bayi
- wanita yang ada masalah sakit semasa haid
- sakit sendi
- sakit tulang, retak
- osteoporosis
- Pesakit gastrik

Inilah kebaikan dan manfaat ostematrix yang telah saya rasai sendiri.
Jika anda juga mahu mengamalkan ostematrix, boleh hubungi saya
Shaklee Independent Distributor anda
aeidah 882805
0193439341
READ MORE - Ostematrix vitamin favorite masa berpantang

Tuesday, March 18, 2014

Khasiat Alfafa dan testimoni alfafa untuk resdung

Khasiat Alfafa yang sangat menakjubkan adalah:

  1. Melegakan sakit sendi dan belakang
  2. Menghilangkan kelesuan
  3. Milks booster untuk ibu menyusu
  4. Memberi kelegaan semasa haid/period
  5. Bagus untuk alergi dan eczema
  6. Membantu merawat asma
  7. Mencuci darah untuk membuang toksik dalam darah
  8. Merawat asid dalam badan.Mengembalikan kealkalian
  9. Merawat masalah keputihan pada wanita.
  10. Membesar dan menegang payudara
  11. Bertindak sebagai kacip fatimah untuk para isteri.
  12. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  13. Melegakan sembelit
  14. Merawat arthritis dan gout 


kat sini ada testimoni oleh seorang pengguna kita yang berpuas hati dengan penggunaan alfafa yang dapat mengurangkan masalah resdung dan asma yang dialami oleh beliau.
Mungkin alfafa tidak mengambil masa yang sangat cepat untuk bertindak, tetapi kesannya pasti akan dapat dilihat untuk penggunaan yang berterusan. Tambahan pula alfafa sangat banyak manfaatnya. terutama untuk kewanitaan dan para isteri dan juga ibu yang menyusukan.
Untuk pesanan alfafa boleh terus hubungi saya
aeidah
pengedar shaklee anda
882805
0193439341
Penghantaran terus ke rumah anda di seluruh malaysia.
COD hanya di kawasan Bandar seri putra dan bukit Mahkota Bangi.
kekal sihat dan cergas.. :)
READ MORE - Khasiat Alfafa dan testimoni alfafa untuk resdung

Sunday, March 16, 2014

Bonus setiap pertengahan bulan

Alhamdulillah.....
setiap 14haribulan mesti Shaklee akan bank in kan bonus ahli-ahlinya....termasukla saya....
berapa bonus saya sebulan?...biarlah rahsia.... :)
yang penting, setiap bulan dapat income tambahan hanya berbisnes dari rumah....
syok kan?...dapat lah bagi kepada ibu bapa sikit, sedekah sikit..beli tiket kapal terbang balik kampung...beli keperluan sendiri sikit....alhamdulillah....

siapa nak bagi kan duit tengah-tengah bulan?...
saya yakin dengan shaklee sebab produk memang berkualiti tinggi dan juga mampu menjana pendapatan saya setiap bulan..demand Shaklee ni memang tinggi, yakinlah ada permintaan di sekitar anda..
saya pun dah sertai banyak benda tuk jana pendapatan ni, tetapi, mungkin sebab produk yang saya sendiri tidak yakin dan guna, memang susah nak jual....tetapi sangat berbeza dengan Shaklee.
Dan sistem dia pun berbeza....bukan setakat cari downline dan dapat duit, tetapi setiap upline pun mesti berniaga macam downline juga untuk mendapat income...tidak ada istilah, goyang kaki, downline yang cari duit untuk upline...
bisnes ini untuk diri sendiri..bukan untuk upline...kalau downline buat lebih, downline lah dapat lebih...memang unik...siapa usaha lebih, dapat lebih...

jadi, jika anda inginkan bisnes, bonus setiap bulan?..jom lah sertai kami...kumpulan yang menyediakan group sokongan, testimoni-testimoni direct dari pengguna setiap hari...
boleh hubingi saya aeidah di 0193439341 sms/whatsapp
atau email aeidahamrun@yahoo.com
saya sedia membantu anda.
READ MORE - Bonus setiap pertengahan bulan

Wednesday, March 12, 2014

Supplement saya semasa mengandung

Bismillah..Assalamualaikum semua....
Saya nak kongsikan amalan saya semasa mengandung sekarang ni....sekarang dan masuk minggu ke 17..

Sebelum ni, semasa mengandung 3 orang anak yang sebelum ni....saya memang ada masalah...masalah paling utama, HB saya rendah...mesti rendah....mesti merah je kalau Hb kat buku tu...walaupun nurse dah pesan suruh makan sayur, ikan bilis, kerang, memang saya makan, tapi masalah HB rendah tidak juga selesai...

Tetapi...alhamdulillah, kandungan yang  ni, HB saya masih ok..11 keatas...tak merah...

Ok lah, saya mengaku, di awal kehamilan, kebanyakkan ibu akan mabuk, tak ada selera makan, muntah-muntah...macam saya juga...kandungan ke empat ni buat saya rasa sangat penat, loya dan tidak ada selera makan...tapi sebab fikirkan kesihatan bayi dan kerja rumah yang banyak ni, saya kena jaga kesihatan saya..dan memang saya harapkan supplement ni untuk memberi saya kesihatan supaya mampu untuk buat kerja rumah...walaupun ada tinggal-tinggal juga...maklumlah, masa tidak selera, tidak ku telan vitamin ni..

ok,,yang penting pagi kalau tidak selera pun saya buat ESP campur milo untuk bagi rasa kenyang.
kalau boleh makan, saya makan roti, lepas tu makan vitalea dan b complex..
2 vitamin ni buat saya rasa cergas skit dan mampu buat kerja rumah, nak tidur siang pun tak boleh sebab banyak tenaga...

lepas makan tengahhari, saya makan chew vit c...kenapa ambil chew vit c yang untuk kanak-kanak ni?..tidak ambil sustained release vit c?...sebab chew vit c ni saya boleh hisap-hisap...masam-masam dalam mulut...selera orang mengandung...mana-mana vitamin c pun boleh...terpulang...dan juga omega guard...omega guard ni kandungan lepas 4 bulan, boleh makan...untuk perkembangan otak bayi...

malam pula, saya sebelum ni mesti mengalami kaki cramp..nyetok orang kelantan kata..atau simpul biawak...peeerrrgghhhh memang sakit la kene tarik benda ni...jadi saya amalkan ostematrix...alhamdulillah...kaki dan tah cramp ok...boleh tidur dengan lena dan bangun lebih awal dan segar dari biasa...ini bukan reka-reka cerita...benar semua...dan jika sebelum ni saya selalu sakit belakang kalau kene masak, basuh pinggan, diri lama-lama...tetapi sekarang, tiada masalah itu lagi....yup...dah lega...lega sangat....

Jadi, jika anda pun mengandung, dan ada masalah kesihatan seperti saya dahulu, cuba lah amalkan supplement ni...tak rugi pun...kalau sekarang tak habis, supplement ini juga sagat bagus untuk diamalkan semasa dalam pantang...memang terbaik..

ok, nombor fon saya 019 3439341 aeidah...boleh kontact saya untuk konsultasi k.
READ MORE - Supplement saya semasa mengandung

Sunday, March 2, 2014

testimoni-ESP semasa hamil untuk kulit bayi yang halus dan gebu

 TESTIMONI SENDIRI  
------------------------------------------

Testimoni sendiri pengambilan ESP bermula dr sblm kahwin hingga mempunyai cahaya mata.. 

SEBELUM KAHWIN- Niat nk cantik dan nk kurus. Alhamdulillah tercapai hajat tu sblm naik pelamin.

SELEPAS KAHWIN- Niat nk dapat anak awal memandangkan perhubungan jarak jauh yg menyukarkan utk bertemu. Alhamdulillah xsampai setahun dh hamil dgn izinNya.

SEMASA HAMIL- Sebagai supplement utk kuatkan rahim memandangkan bekerja di kawasan pedalaman yg memerlukan daya tahan yg kuat. Alhamdulillah dpt bertahan selama 8bln turun naik perahu, kapal terbang ulang alik ke semenanjung.

SELEPAS BERSALIN- Masih mengamalkannya utk kelihatan cantik dan dalam proses kuruskan badan. Pernah ditegur muka kelihatan berseri dan licin berbeza dr sebelumnya. Alhamdulillah. Anak yg lahir pn kelihatan putih, gebu dan mukanya takde ruam walaupun sedikit, licin dan bersih. Alhamdulillah dgn izinNya anak tak pernah sakit smpi skrg.


Anda hamil dan inginkan ESP sebagai supplement?..hubungi saya
aeidah 0193439341
SID 882805
COD area bandar seri putra, bukit mahkota
READ MORE - testimoni-ESP semasa hamil untuk kulit bayi yang halus dan gebu

lain-lain yang menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...