Monday, May 11, 2015

Air kelapa

: Ajaibnya, air kelapa dan plasma darah dalam aliran darah manusia mempunyai struktur yang serupa. Hal ini dibuktikan dengan penggunaan air kelapa sebagai pengganti darah semasa zaman perang di masa lalu, dan dengan cara ini banyak nyawa manusia terselamat...

Hari-hari ini air kelapa digunakan di seluruh dunia, dan anda boleh menemuinya di pelbagai pasaran di persekitaran anda. Mungkin rasa airnya tidak lagi segar, tetapi daya detoksifikasi dan manfaat kesihatan lain dari air kelapa sangat tak diragukan lagi....

Apa yang terjadi apabila anda minum air kelapa dalam 7 Hari?

Dipetik dari laman healthyfoodteam.com, air kelapa boleh menguatkan sistem kekebalan tubuh anda dan menghilangkan bakteria yang menyebabkan jangkitan saluran kencing, gonorea, penyakit gusi dan virus yang menyebabkan selesema, jangkitan pelbagai penyakit dan tifus....

Air kelapa dapat meningkatkan tenaga dan pengeluaran kelenjar hormon tiroid. Air kelapa bertindak sebagai diuretik semulajadi dan sangat membantu bagi orang yang mempunyai penyakit buah pinggang. Ini akan membantu membersihkan saluran kencing dan saluran pundi kencing. Berkhasiat menghilangkan racun dan membantu memecah batu buah pinggang.

Air kelapa mengandungi jumlah serat yang tinggi, sehingga sangat baik untuk pencernaan. Mengambil air kelapa secara teratur akan membantu menghilangkan asam lambung.

Kerana air kelapa rendah lemak, anda boleh meminumnya dalam jumlah banyak. Air kelapa akan mengurangkan nafsu makan anda kerana selepas meminumnya anda akan merasa kenyang, jadi secara tak langsung membantu penurunan berat badan....

Cuba basahkan kapas atau kain dengan air kelapa dan letakkan pada kulit jika anda mempunyai jerawat, kulit berminyak atau kering. Air kelapa akan membuat kulit lebih bersih dan segar, dan pori-pori akan terbuka. Campur air kelapa dengan minyak zaitun untuk membersihkan pencernaan dan menghilangkan parasit usus....

Para ahli mendakwa bahawa air kelapa juga membantu mengatasi beberapa masalah kesihatan semasa mengandung. Dengan hanya satu cawan air kelapa anda akan menyeimbangkan elektrolit, sehingga anda akan terhindar dari hipertensi atau juga dikenali sebagai tekanan darah tinggi....

Ketika orang terlalu banyak minum (mabuk) sepanjang malam, mereka sering mengalami sakit kepala di pagi hari. Minumlah air kelapa untuk menghilangkan sakit kepala dan mengganti cecair yang hilang dalam badan serta mengatasi penyakit yang disebabkan daripada mabuk....

Jika anda ingin kulit anda cerah dan dilindungi sepanjang hari, minumlah satu gelas air kelapa. Jika anda kehilangan terlalu banyak tenaga dengan aktiviti fizikal yang melelahkan, anda boleh memulihkan tenaga anda dengan air kelapa. Air kelapa akan memberikan kesan positif pada setiap bahagian tubuh anda yang lelah....

Air kelapa kaya akan anti oksidan sehingga membantu sistem kekebalan tubuh yang kuat, meningkatkan tenaga, keselamatan dari bakteria dan jangkitan, penurunan berat badan dan banyak manfaat lain....

READ MORE - Air kelapa

Thursday, April 23, 2015

Stress???

Selalu rasa nak marah? Penat yang melampau?
Tahukah anda ia tanda stress ? Jika ini berlarutan akan menyebabkan imun sistem kita makin menurun dan kita mudah sakit? Ia juga penyebab mengapa ramai orang nampak lebih tua dari usia mereka.

Apa kata amalkan B complex dan Sustained Release Vitamin C.
Dua vitamin membantu mengawal tekanan dan secara langsung membantu kita nampak lebih ceria, berseri dan bertenaga!

B complex Shaklee lengkap dengan 8 kumpulan B manakala 1 biji Sustained Release Vitamin C bersaman dengan 7 SETENGAH BIJI OREN! Wow! Betapa lengkapnya 2 vitamin ini untuk badan kita!

Jom dapatkannya hari ini dari kami!
Pengedar Sah Shaklee anda
Aeidah
0193439341

READ MORE - Stress???

Thursday, April 9, 2015

Order

Untuk pesanan atau order apa jua vitamin..
Bila waktu paling cepat?
Order pagi sebelum pukul 12. Bayaran pun sebelum pukul 12 tengahari. Lagi baik sebelum 11 pagi sebab lepas tu saya ada masa tuk buat order.
Kenapa tak pegang stok? Saya rasa lebih baik order yang baru. Lebih menjamin vitamin tu lebih segar. Baru. Expired pon lebih lambat. Betulkan?
Order hari ini. Esok dah sampai tau. Insyaallah.. Bergantung hari kerja juga la kan...
So nak order vitamin. Pagi2 kalau nak cepat. Pos terus ke rumah anda.
0193439341

READ MORE - Order

Wednesday, March 18, 2015

Esp 2 botol

Saya ada 2 botol ESP ready stok sekarang.
Harga retail rm150.
Untuk lebih detail dan cod bandar seri putra dan bukit mahkota boleh terus contact saya ok..
0193439341
Esp bagi yang belum tahu boleh minum masa malam. Ganti dinner..
Boleh bantu kuruskan badan tau. Dan menghasilkan sel kulit yang sihat.
Masa hidup setiap sel kulit dalam 3 -4 minggu. Jadi lepas 3-4 minggu insyaallah boleh nampak kulit lebih berseri.
Percuma shaker ek.
Cepat2 ada 2 ni..

READ MORE - Esp 2 botol

Saturday, March 7, 2015

Esp buat tidur malam tak lena

Minum ESP sebelum tidur selalu buat tidur tak lena tau. Sebab apa tak lena bila minum Esp?
Sebab susu bengkak.. Mesti penuh je masa tidur. Walaupun baby Hanis tak menangis nak susu, kene angkat dia tuk bagi susu... Dan dia pula jadi cepat kenyang. Minum sekejap, pastu dah..terus cabut.
Saya minum ESP malam untuk ganti makan nasi. Kadang-kadang rasa nak diet sikit... Tu yang tak makan nasi, tapi ganti ESP. Mengenyangkan juga...
Bulam ni ada promosi ESP tau.. Beli 2 dapat special diskaun lagi.
Jom la ber ESP.. Nak harga istimewa boleh message saya.
#cod putra mahkota
#whatsapp/tele 0193439341
#shaklee

READ MORE - Esp buat tidur malam tak lena

Monday, February 23, 2015

Cuaca panas di malaysia mac

Bulan mac ni cuaca diramal sangat panas di malaysia ni kan. Ada kaitan dengan monsun dn kedudukan matahari tegak dimalaysia.
Saya hanya ingin pesan untuk semua pastikan kita jaga kesihatan kita dan juga orang tersayang terutama anak-anak.
Pastikan minum air yang banyak. Sekarang ni kalau kurang minum boleh nampak muka dan bibir pun kering kan.

Untuk cuaca macam ni boleh amalkan performances drink. Isotonik drink yang bagus. Bukan hanya untuk atlit. Saya bancuh satu sudu besar dengan air 500 ml air kosong untuk anak bekal ke sekolah.

Harga rm82.50 500++g
Yang penting kesihatan terjaga.
0193439341
Order sebelum 12tgh hari bekerja.esok dah sampai.cepat dan pantas.

READ MORE - Cuaca panas di malaysia mac

Monday, January 19, 2015

Dah masuk 5 bulan. Susu masih menitik

Murah sungguh rezeki anak kecik ni.
Hanis dah masuk umur 5 bulan hari ni.
Alhamdulillah. Susu badan pun masih banyak.malah sentiasa menitik je walaupun dah menyusu.
Sepanjang 5 bulan ni, pernah saya kene selsema, hanis pun terjangkit sama. Tapi yang saya nak bagitahu ni, selsema Hanis tak pernah melarat-larat sampai lebih 3 hari. Dan tak pernah sampai tersumbat hingga menyukaran pernafasan dia.

Hanis masih belum campur susu formula ya. Dan belum makan. Ya la baru 5 bulan. Dan tak pernah demam lagi.
Syukur sangat. Semua ni dengan izinNya.
Tapi melalui apa? Saya amalkan set asas kesihatan. Saya percaya zat yang saya makan, mestilah anak pun dapat kan?

Saya makan vitalea, b complex dan vitamin c sustained release.
Setiap kali macam nak selsema, saya akan makan 2 biji atau kalau rasa nak lebih, sampai 4 biji sehari saya makan. Dan selsema saya cepat baik malah tak sempat nak melarat pun.

Saya sangat syorrkan ibu-ibu yang menyusukan anak amalkan. Sekurang-kurangnya 3 vitamin ni setiap hari. Mesti.
Untuk anak dan untuk kesihatan kita juga.
Whatsapp saya 0193439341
Cod bandar seri putra

READ MORE - Dah masuk 5 bulan. Susu masih menitik

lain-lain yang menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...