Wednesday, January 30, 2013

Testimoni Alfafa


Saya ingin kongsikan testimoni pengguna Alfafa yang berpuas hati dengan alfafa ni.
Alfafa banyak faedah kepada wanita terutamanya. 
Saya pengamal alfafa juga untuk tujuan penyusuan Hadi sekarang berumur setahun 7 bulan. dan juga untuk tujuan senang membuang. mengempiskan perut.membuang angin, dan juga untuk hubungan intim suami isteri.
bagus untuk masalah kekeringan bila bersama.

NurFatin Raihanah Emelie Rosales
Knp saya suka dengan alfalfa? 
1. Alfalfa sebagai milkbooster - susu cpt bengkak pas makan alfalfa lebih2 lagi bila kita minum air dalam kuantiti yang cukup. Saya terpaksa reducekan dose sbb tak tahan dgn bengkak susu
2. Alfalfa menghilangkan keputihan - mmg completely hilang, takde kesan smpi sekarang
3. Alfalfa membantu pelawasan - sy ni mmg jenis membuang 3 hari sekali. Makan alfalfa mmg setiap hari membuang which is bagus sebenarnya untuk kesihatan usus.
4. Alfalfa to reduce weight - mmg terbukti turun..tak byk tp still turun. 0.5kg utk 2 minggu..still ada penurunan kan?
5. Alfalfa sebagai kacip fatimah - rasanya yang pernah amik mesti da tau kan mcmana kesannya
6.
Alfalfa mengurangkan masalah resdung - Ini part yang paling sy suka..dah bertahun2 ada resdung, g buat treatment pun tak berkesan, alhamdulillah dengan alfalfa npk perubahan. Takde bersin2 lagi pagi2, makan seafood pun tak gatal. No worries da bila nak makan seafood.
Best kan alfalfa ni?? ^_^


Lagi satu testimoni alfafa membantu merawat masalah keputihan

Fauzi Lizar
Testimoni : Saya memang mempunyai masalah keputihan semenjak dari bangku sekolah menengah lagi. Akibat daripada tak alert tentang kebersihan bahagian tu. Zaman sekolah belum pandai nak pakai pantyliner ke hape. Bila meningkat dewasa, saya perhatikan keputihan saya makin teruk tapi tak berani nak pegi klinik. Segan. Dengar2 doktor akan masukkan ubat dalam kita punya tu. Lagilah takut. Terbiarlah sampailah saya berkahwin dan hamil anak sulung. Semasa hamil, keputihan saya agak teruk jugak. Berbau dan berketul2. Malu dengan suami. Mujur suami jenis yang memahami. Suami suruh saya pegi check. Doktor bagi saya ubat yang masuk kat dalam kita punya tu. Malangnya tak lama lepas tu keputihan saya datang balik. Sedih. Giveup. Lepas tu langsung saya tak makan/pakai apa-apa produk pun sampailah saya mencuba set B yang ada mengandungi alfalfa. Saya dimaklumkan alfalfa boleh mengurangkan keputihan. Alhamdulillah setelah saya mencuba set trial yang untuk sebulan tu, keputihan saya dah x ade! Serius!!! Selalunya kalau saya pakai pantyliner daripada pagi, tengahari mesti dah penuh kesan keputihan tu tapi kali ni daripada pagi sampai petang, pantyliner saya bersih! Ya Allah rasa macam tak percaya. Saya tunjuk dengan suami, suami tersenyum je. Kalau dulu nak tidur pun saya terpaksa pakai pantyliner, sekarang tak perlu lagi. Alhamdulillah... Tak sia-sia saya mencuba. Saya tak malu nak berkongsi kegembiraan dengan semua orang. Dulu ader.. sekarang tidak lagi....Hehe.Terima kasih Shaklee.:-)


Jika anda mengalami masalah yang seperti diatas dan memerlukan sesuatu untuk mengatasi masalah ini.
mengamalkan Alfafa adalah keputusan yang bijak.

Hubungi saya Aei untuk konsultasi
ID Shaklee 882805 
sms/whatsapp 019 3439341
email aeidahamrun@yahoo.com
READ MORE - Testimoni Alfafa

Monday, January 28, 2013

Set C- bersalin /berpantang/ pembedahan

Selepas bercerita mengenai set kehamilan, kita bercerita pula mengenai set berpantang Shaklee.
Set ini lah yang saya mula-mula mengenali Shaklee. Badan cergas, sihat, ulang alik hospitak pon tak ada masalah kerana badan sihat. Sampaikan nurse tanya, saya ke mak hadi, nampak sihat je tak macam dalam pantang.
Set ini mengandungi:
Vitalea, B complex, Vitamin C plus, dan Zink
Untuk tambahan:
Ostematrix - membantu ibu tidur dengan lebih lena, bangun dengan lebih segar memandangkan semasa berpantang ibu banyak berjaga malam kan. Ostematrix juga membantu masalah sembelit semasa berpantang.
ESP - membantu sembuh luka, menghilangkan parut ceaser dan strech mark ( ambil vitamin E pon bagus untuk masalah ni). Banyakkan susu ibu.
Alfafa - membanyakkan susu badan dan melawaskan pembuangan. walaubagaimana pun saya tidak syorkan alfafa semasa berpantang. selepas berpantang, boleh la amalkan alfafa.

Set yang saya amalkan semasa berpantang - vitalea, b complex, vit c, ostematrix, zink.
Sebab apa saya memilih set Shaklee? kerana set berpantang Shaklee ini boleh di ambil dari hari pertama selepas melahirkan, tidak menyebabkan bayi jaundis dan memulihakan tenaga dengan segera.
Jamu saya amalkan juga, tetapi selepas berpantang. sebab jamu ni tidak boleh makan awal-awal kan, panas, nanti bayi kuning. Jamu ni tidak boleh miss la tuk wanita melayu. tetapi alfafa sebenarnya berfungsi lebih baik dari kacip fatimah. banyak masalah wanita Alfafa dapat membantu. ini pun saya amalkan sekarang.
Penting untuk ibu berpantang ialah, masalah susu badan nak banyak, tuk elakkan bayi kuning - set ini boleh membantu membanyakkan susu badan.
Masalah sembelit semasa berpantang - ostematrix
Masalah tidak cukup tidur - ostematrix
Masalah luka nak cepat baik - Zink dan ESP
Masalah kulit kusam
Masalah kulit gelap mengandung

jom kita baca pula testimoni ibu lain yang mengamalkan set berpantang Shaklee

Intan Azlin
Seorang customer saya bercerita dgn saya dia telah ambil esp sejak dr zaman anak dara lagi…(zaman student) ….

“ saya kenal esp masa zaman student lagi..masa tu tgok kak ipar minum masa dlm pantang,saya tanya apa akak minum dan dia terus bg saya cuba….sedap juga rasanya..kak ipar saya bgtau susu badannye sikit so dia amik esp untuk tambahkan susu badan..tp xsangka pula bukan susu badannye saja bertambah,berat badan pun menyusut,jerawat kat muka pun dah xde,strect marsk masa mengandung pun makin pudar dan yg penting katanya dah xletih sgat..kalu x mmg letih la nak urus rumahtangga dgn anak2 lagi masa dlm pantang ni……..saya tanya kakak kalo saya minum nanti susu keluar ke sbb saya xkawen lg..kakak terus gelak kat saya..hihi..katanya esp ni sesuai untuk semua…rupanya abg saya pun minum esp juga…eh lelaki pun boleh minum!....
masa nk blik UK,kakak ipar hadiahkan saya esp…terharu ler…..saya yg student ni mmg xmampu nak beli esp tu..so bila kak ipar bg sgat2 suka2…esp saya tahan 1bulan saja sbb kawan2 serumah pun minum sama …huhu…sejak saya ambil esp masa zaman student saya mmjg xletih langsung,so kalau study smpai lewat mlm pun ok lg….pastu saya xrasa lpar sgat…..dan paling saya siyokkkk sgt tu boyprenzz saya kata saya makin santekkkk sbb dia kata muka saya mcm ada lain sikit….saya pun bgtau saya minum esp dan khasiat esp ni…dia pun nak cuba…
skrg sy dah kawen...still saya minum esp…hasben juga minum..masa tgah peknen saya ambil esp…hasilnya anak omak kulitnya halus mulus putih gebus ha!!dan mmg xde masalah kulit langsung…dalam pantang pun still minum esp…anak saya susu badan..alhamdullilah susu badan pun bnyak..hrap saya dpat susukan dia sehingga 2tahun…apa yg saya tgok anak saya mmg bijak..khasiat susu ibu kan..dan dia jarang demam..last demam masa umonya 8bulan….lepas habis pantang pun saya masih ambik esp gak..esp ni dah ibarat sebati ngan kehidupan saya dan suami….bagus sgat kak kan esp ni…..mmg saya terasa perbezaanya….dan yang paling lucu sekali hasben kata…body saya mcm anak dara lg walaupun dah ada anak sorang sbb esp ni menganjalkan semula payudara dan punggung”

***panjangnyer citer customer saya ni….apapun tq ya sbb sudi kongsi testimony dr zaman bujang,dah kawen,dah mengandung,masa dlm pantang dan selepas pantang dgn menggunakan esp…

Masalah anak tak boleh lepas susu dapat di atasi dengan pengambilan ESP

Lagi satu testimoni nak share...lain kali boleh share lagi

Rohaya Adam
Testimoni : Diri Sendiri.
Saya start consume shaklee masa dalam pantang bulan 10 lepas....just ambik yg trial set + ostematrix,alhamdulilah badan rasa sihat cergas je masa berpantang...proses pembuangan pun lawas jer setiap pagi. Habis pantang sy consume esp + alfafa,dalam masa 2 minggu consume susu saya tiba2 merudum maybe , tapi saya teruskan juga....alhamdulilah skrg susu dah stabil , makin banyak dari masadlm pantang..baby pun kurang meragam malam..lena je tidur...sampai kena paksa menyusu sebab breast dah bengkak....sekali pump dlm 8 minit blh dpt 4oz...syukur sgt...yg penting teruskan DF & pumping...esp + alfafa tu membantu kita lebih bertenaga....

Jadi jika anda mengambil keputusan untuk mengambil Shaklee dari hari pertama selepas melahirkan bayi kesayangan anda, boleh hubungi saya aei di 019 3439341 atau email saya aeidah amrun@yahoo.com
ID shaklee saya jika anda mahu mendapatkan dari branch Shaklee ialah 882805.
Konsultasi percuma.

READ MORE - Set C- bersalin /berpantang/ pembedahan

Tuesday, January 22, 2013

SET J - Kehamilan

Start pengenalan dengan set J untuk kehamilan. Kerana set ni penting kan..untuk ibu dan tumbesaran dan perkembangan bayi.
SET J - kehamilan mengandungi
- Vitalea
- Vitamin B complex
- Vitamin C plus
- Ostematrix

dan masuk 2nd dan 3rd trimester boleh tambah
- Omega Guard

Keperluan ibu yang mengandung ni sangat kritikal. sebab jika ibu tidak mendapat zat yang mencukupi, bagaimana pula dengan anak yang di dalam kandungan?. Betul?. Ibu mana yang tidak mahu menyediakan keperluan nurtisi yang terbaik untuk perkembangan dan tumbesaran anak yang dikandung?.
Supaya anak cukup sifatnya, bijak akalnya dan semestinya ibu pun sihat.

Untuk pesanan, boleh hubungi aei- 019343931
atau email aeidahamrun@yahoo.com


READ MORE - SET J - Kehamilan

Sunday, January 20, 2013

Set yang disediakan

Set yang kami sediakan seperti kat bawah ni
Set yang disediakan ini adalah best seller set la kiranya.. Ramai yang beli ikut set, ataupun boleh beli satu dua vitamin sahaja. Ikut keperluan dan budget masing-masing.
Jadi, jangan segan-segan jika ada sebarang pertanyaan untuk set-set yang disediakan ni atau berkenaan vitamin yang sesuai mengikut masalah kesihatan yang dialami boleh terus hubungi saya. seperti nombor diatas.
Kekal sihat diusia tua adalah target saya. Anda pula bagaimana?..

READ MORE - Set yang disediakan

Wednesday, January 16, 2013

Cinch inch loss plan

Keinginan semua untuk mendapatkan berat badan yang ideal kan.
Shaklee ada menyediakan Cinch Shake Mix untuk tujuan diet.
PERBEZAAN SHAKLEE
Setiap kali menikmati Cinch anda ankan mendapat 24gram protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6gram serat larut. Di cadang diambil bersama ESP.
Ini penting kerana protein digunakan untuk membina otot, dan otot menaikkan kadar metabolisma dan membakar kalori. Makanan yang kaya protein menahan lapar.
Diperkaya dengan Leucine - nutrisi penting di dalam Cinch untuk keperluan tubuh.

FAEDAH UTAMA:
  • Indeks gisemik- 22, sesuai untuk pesakit kencing manis.
  • Leucine memelihara otot semasa menurunkan berat.
  • 24gram protein setiap hidangan membantu anda rasa puas dan kenyang
  • Tinggi kandungan serat - 6gram serat setiap hidangan
  • Glycemic yang rendah mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih nilai harian kepada 21 vitamin dan mineral penting
  • Penggunaan soya bebas GMO
  • Tiada perasa, pewarna atau pemanis 
READ MORE - Cinch inch loss plan

Tips penurunan berat secara sihat

Penjagaan berat badan amat penting. Terlalu kurus tidak cantik, terlalu gemuk pun tidak cantik dan tidak sihat.
Malaysia sebenarnya ramai yang obesiti. Dan ramai yang menghidap penyakit kencing manis dan darah tinggi yang menyebabkan kematian. Pemakanan hari ini menentukan siapa kita 20 tahun akan datang.

Jadi, tips untuk menurunkan berat secara sihat dan seringkasnya saya boleh kongsikan seperti di bawah:

  1. Jangan skip breakfast - bila tidak ambil sarapan metobolisma akan turun dan menyebabkan diet tidak menjadi.
  2. Pengambilan sayur dan buah- memang sangat bagus. Tetapi harus di ingat, buah-buahan yang manis juga mempunyai kalori. Terlalu banyak akan menambah kalori.
  3. 3 hidangan sehari. Kunyah dengan perlahan membantu cepat kenyang dan memberi masa untuk signal kenyang dari perut di hantar ke otak.
  4. Protien boleh diambil dari soya 
  5. Air 3-4 liter sehari. Membantu penghadaman
  6. Tidur yang cukup.
  7. Senaman ringan seperti berjalan, menaiki tangga dan tidak lift. Simple senaman seperti push up dan sit up
  8. Boleh bersauna atau bilik wap
  9. Penurunan sebanyak 1kg memerlukan pembakaran kalori sebanyak 7700 kalori.

Set pengurusan berat

Pengambilan Cinch bersama 3 supplement - lecithin, Alfafa dan Herblax membantu penurunan berat secara sihat.
READ MORE - Tips penurunan berat secara sihat

Monday, January 14, 2013

Pengedar Sah Shaklee kawasan Putra Mahkota

Saya Aei, saya adalah pengedar sah Shaklee di kawasan Bandar Seri Putra dan Bandar Mahkota Bangi.
Saya seorang suri rumah yang menjalankan bisnes secara sambilan dan online dari rumah. Sambilan tu separuh lagi buat kerja suri rumah..
Kalau anda nak dapatkan supplement Shaklee dari saya, boleh la menghubungi saya di talian 019 3439341 atau email aeidahamrun@yahoo.com. Saya boleh membuat penghantaran suppelement di kawasan Seri Putra, Bukit Mahkota, Bangi setiap hari kerja. Dan hujung mingu biasanya saya akan bersama keluarga berjalan-jalan bawa anak-anak.

Saya nak cerita sedikit mengenai macam mana saya boleh buat bisnes Shaklee ni,
asalnya saya ambil supplement Shaklee untuk makan semasa berpantang selepas melahirkan anak ke 3 saya iaitu Hadi. dan saya dapati badan sihat cergas semasa pantang dan tiada masalah susu kurang atau sembelit semasa pantang. Saya rasa jatuh cinta dengan supplement ni.

Saya terjumpa kakak Norita yang mengiklankan untuk menyertai beliau dalam bisnes ni dan saya amat yakin dengan produk Shaklee jadi tanpa lengah-lengah, saya pun join.
Memandangkan saya ada kemudahan boleh online blogging dan facebooking, jadi memang mampu untuk memperkenalkan produk ni kepada kawan-kawan online.
Tak perlu cari pembeli, hanya share dan dapat income. Alhamdulillah.
Dapat isi masa terluang dengan baik dan menjana income.

Kumpulan yang bagus, sentiasa mengadakan kelas untuk berkongsi cara menjana income dan boleh bawa anak kecil lagi..memang tidak risau..Sentiasa mendapat tunjuk ajar dari upline. Dan bisnes ni tidak bergantung dengan orang lain. Kita buat, kita dapat.
Tidak perlu maintain untuk aktif, just maintain tuk bonus kalau nak..
Seronok kan, badan sihat, cantik, boleh susukan anak, ada masa untuk keluarga jadi kalau anda berminat untuk sertai kumpulan kami, yang besar, ada support group, sentiasa dapat bimbingan, jom sertai saya. Kita sama-sama berjaya.

READ MORE - Pengedar Sah Shaklee kawasan Putra Mahkota

Omega Guard

KELEBIHAN SHAKLEE
Minyak ikan terbaik di dunia
Shaklee omega gaud diekstrak darin ikan air laut sejuk ( sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan Jepun.
Omega Gaurd 3 kali lebih tumpt dari hati minyak ikan.
Omega gaurd merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.
Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Gaurd. Proses penyulingan yang mengekstrak asid lemak Omega 3 paling tulen dan paling semulajadi.

MANFAAT UTAMA

  • Asid lemak Omega 3 merupakan asid lemak penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan. Noleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah merahan
  • Mencegah penyakit saluran darah dan stork - DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi lebih rendah dan kepekatan darah, melancarkan saluran darah, dan ketegangan di lehet dan sakit kepala. Merendahkan kolestrol. Mengawal obesiti, membantu mengurangkan risiko sakit jantung.
  • Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori - DHA nutrien utama otak, sistem saraf dan retina. Pentung terutama 3 bulan terakhir perkembangan otak janin di dalam kandungan
  • Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru
  • Menentang kanser - Omega 3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. merangsang kesihatan hati selepas pembedahan.
  • Memelihara fungsi sendi (artritis) mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. memelihara sendi dan merawat gout dengan effektif.
  • Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan. Berkesan menstabilkan emosi dan membantu kesihatan mental termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.
pesakit yang akan melakukan pembedahan dan perempuan yang akan bersalin tidak di galakkan mengambil minyak ikan.

READ MORE - Omega Guard

VitaLea

Vita-Lea Iron Formula

PERBEZAAN SHAKLEE
Vitalea Shaklee adalah multivitamin pertama yang dihasilkan di dunia.
Vitamin yang di sebut kini adalah terhasil dari vitalize mineral yang di singkatkat menjadi vitamin asalnya dari Shaklee.
Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah dan sangat seimbang.
Disalut dengan serbuk spirulina.
Merupakan tablet vitamin yang paling pantas didunia terlarut dalam air dan juga tubuh.
Mineral yang terkandung didalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan pantas oleh usus kecil

MANFAAT UTAMA

  • Penambahan tenaga segera
  • Pelengkap Nutrisi bagi yang mengalami kekurangan pelbagai vitamin dah mineral akibat amalan diet yang tidak seimbang
  • Keupayaan sistem produktif - penting kepada kanak-kanak dan remaja sedang membesar.
  • membantu Metabolisma dan melambatkan penuaan
  • menyediakan asas nutrisi
  • melindungi organ
FAKTA NUTRISI DIDALAM VITALEA
  • Vita A - mata
  • Vita D - tulang
  • Vita E - anti oksida, melawan kanser, ,mengurangkan parut
  • Vita C - Anti oksida, melawan kanser,imun sistem, cepat sumbuh luka
  • Asid Folik - kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, tekanan, kesihatan kulit
  • Vit B1 - tukar makanan kepada tenaga
  • Vita B2 - tukar makanan kpd tenaga, anemia, keletihan, kekejangan
  • Vita B3 - menghasilkan hormon, merangsang peredaran darah, cirit birit, ulser, baik untuk usus dan perut
  • Vita B6- metabolisma protin, sengugut, penenang, elak muntah-muntah, anemia
  • Vita B12 - membantu tumbesaran fetusdan kanak-kanak, bantu selera makan
  • Biotin - bantu B complex lebih berkesan, radang kulit
  • Vita B5 - meredakan tekanan, sembelit
  • Kalsium
  • Fosforus - meingkatkan kepadatan tulang
  • Iodin - baik untuk tirod, bantu tumbesaran fetus, tingkatkan IQ kanak-kanak
  • Zat besi - membentuk hemoglobin
  • Magnesium - kesihatan tulang, gigi, masalah penghadaman
  • Copper - tukar zat besi kepada hemoglobin
  • Zink - perkasa sistem imun, cegah masalah prostat, keupayaan seksual lelaki
READ MORE - VitaLea

OsteMatrix

PERBEZAAN SHAKLEE
Kalsium paling seimbang memastikan penyerapan 99%.
Formula unik dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati. Mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron.
Nutrien ini perlu diambil bersama untuk penyerapan oleh tubuh dan meghalang endapan sesetengah mineral.

MANFAAT UTAMA

  • Menguatkan tulang - Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, gigi dan sistem saraf. Merawat tulang retak, kuku rapuh, eczema,konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.
  • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - Pengambilan kalsium 600mg sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.
  • Meringankan Stress - mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung,impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang selesa dan lena, memperbaiki jantung berdebar, gementar dan stress. Memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.
  • Memperbaiki masalah haid - pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.
  • Pengalkalian tubuh - Kalsium mineral alkalin, berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Menghalang obesiti diwaktu usia tua, Kalsium juga membantu penyerapan nutrien dan merangsang detoksifikasi.
  • Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik.
  • Vitamin D - Meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. 
Magnesium - Ion positif no 2 penting didalam tubuh. Menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, meningkatkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, mengurangkan formasi batu karang dan batu hmpedu.

Zinc, boron, manganes, kuprum: memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.

1 tablet OsteMatrix = 1 gelas susu tinggi kalsium = 80 biji badam
READ MORE - OsteMatrix

Shaklee Collagen Powder




Shaklee Collagen Powder

Perbezaan Shaklee
Supplement yang unggul
mengandungi 4000 mg Kolagen RSS (sisik ikan Merah) proprietari, sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi dari sisik ikan merah.
Sangat rendah dalam berat mekular, sekitar 1000 Dalton 
amat mudah di serap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan
**** hasil pengambilan 5 hari sudah menampakkan kesan positif pada kulit

Ramuan utama
Ekstrak biji Camelia japonica, kolagen ikan, ekstrak kekerang, Lactibacillus acidophilus, Vitamin C dan vitamin B di gabung untuk meningkatkan keberkesanan dan menyokong kecantikan dari dalam ke luar.

Manfaat Utama

  • Tubuh kurang hasilkan kolagen bila usia meningkat, mengakibatkan kulit berkedut dan kendur. Usia bukan satu-satunya faktor menyebabkan kolagen berkurangan dalam tubuh, faktor-faktor lain seperti cahaya matahari, radikal bebas di udara, air dan nutrii, merokok dan lain-lain.
  • Shaklee collagen powder membantu kulit mengekalkan elastisitasi senulajadi dan memperlahankan kehadiran kedut.
  • Tampak lebih muda
    • menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula
    • kuku menjadi lebih kuat dan mengekalkan warna sihat
    • kulit kurang kering, elastisiti lebih baik, parut makin kurang
    • menghilangkan tanda penuaan
  • rasa lebih muda
    • kolagen sama penting seperti kalsium
    • kolagen membantu menguatkan tulang
    • mengurangkan kesakitan dan geseran sendi
    • baik untuk mata. Kornea memerlukan kolagen membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal
    • Memastikan otak sentiasa siht.Sel glya membekalkan nutrisi untuk otak dan ini di sokong kolagen.
  • tiada sebarang tambahan kimia.100% semulajadi, selamat, tiada pengawet dan pewarna.
  • rasa lebih sedap- shake dengan jus buah, ESP dan meal shake
  • paling bagus di ambil waktu pagi untuk serap nutrisi dalam badan dan malam untuk pembaikan.
READ MORE - Shaklee Collagen Powder

NutriFeron


Ada beberapa kawan saya yang selalu mengelami selsema dan demam...
Nutriferon
Satu-satunya interferon semulajadi didunia (Nutriferon). Ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu 
biji labu- Merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh
menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser
bunga Safflower - Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun
Honeysuckle Jepun -  menentang pencerobohan virus dan kuman
biji Plantago - Menghasilkan dan memperkuat keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman,;
 mempunyai daya kebolehan  mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.
Formula semulajadi, selamat, tulen, natural dan berkesan!!!

Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan dalam merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia ( penyakit anjing gila), herpes dan HIV. 
Interferon sangat berkesan untuk melindungi badan kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.

Manfaat utama:
- mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari
- Melawan kanser dan tumor
- Melindungi dari influenza
- Meringankan stress dan kelesuan
- Melambatkan penuaan
- Mengurangkan infeksi oleh pesakit Hepatitis B dan C
- Mengurangkan simptom menapous
- mengurangkan PMS
Cadangan pengambilan yang sangat menjimatkan..sekali sehari semasa sakit dan seminggu sekali untuk mengekalkan kesihatan.

READ MORE - NutriFeron

Performance Drink


Performance Drink

1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

3. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

4. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.

5. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh tolong cegah dehydration tu.


sumber

READ MORE - Performance Drink

Meal Shake




Jika mencari sarapan yang sihat, meal Shake merupakan pilihan yang bijak.
sesuai untuk sesiapa yang nak ambil supplement, tapi tak suka pil..supplement dalam bentuk minuman.

Manfaat utama:

  • Nutrisi lengkap- Mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh. Mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
  • Membekal nutrisi kepada sel tubuh - Kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
  • Membantu tumbesaran - Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang di perlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
  • Anti-oksida - Mengandungi vitamin A, C,E, zink, selenium yang merupakan agen anti-aksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan penuaan.
  • Mengembalikan seri wajah - Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik
  • Detoksifikasi - Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus
  • Lazat - Minuman yang lazat untuk di ambil bersama fruktos semulajadi; penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan tenaga.
  • TIDAK MENGANDUNGI PEWARNA DAN GULA TIRUAN.
  • lazat di nikmati oleh semua golongan dari bayi berumur setahun
READ MORE - Meal Shake

B-Complex


Kenapa kebanyakan set yang di sediakan mempunyai vit b complex?
Penting ke B-Complex ni?
Hari ini saya nak tambah sikit kenyataan tentang kebaikan vit b-complex Shaklee

PERBEZAAN SHAKLEE
Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (biovaibility) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana asid folik yang semulajadi tidak mudah di serap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folik yang terdapat di pasaran bersifat sintetik.

- mempunyai 8 komponen penting vit b , yang menjamin keseimbangan dan keberkesanan sempurna.

MANFAAT UTAMA

  • Menukar makanan kepada tanaga -Bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga dan mengurangkan masalah keletihan.
  • Melawan tekanan -  Memastikan kesihatan sistem saraf, meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan imsomnia.
  • Membantu tumbesaran - Menggalakkan pertumbuhan yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membina DNA dan sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang
  • Rambut beruban dan gugur - membaiki masalah kulit kepala, kelumumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.
  • Baik untuk mata - mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian/fokus
  • Mencegah amenia - membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah amenia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat atau laut
  • Meredakah senggugut - baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit
  • Mencegah perlcche - dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau
  • Detoksifikasi - meredakan alahan
Mengapa urin menjadi kekuningan?
in merupakan situasi normal kerana B-Kompleks merupakan vitamin larut-air dan ia mengandungi elemen kekuningan. Pada peringkat awal pengambilan, tubuh kita akan melakukan timbang tara terhadap kadar penyerapan dan tahan kekuningan akan berkurangan dari masa ke masa.

Kenapa mesti pilih Shaklee B-Complex?
bandingkan isi kandungan setiap vit B complex di pasaran - lebih kandungan pada harga yang lebih murah. :)

***b-Kompleks merangsang metabolisma dan menyebabkan tubuh kita mengeluarkan haba, oleh itu penganbilan air putih atau teh herba yang banyak adalah sangat di galakkan.
READ MORE - B-Complex

Vitamin C Plus


Vitamin C plus

PERBEZAAN SHAKLEE

Setiap vit c mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya dan pembebasan 1.5 vitamin c buah tersebut kedalam tubuh kita setiap jam. 

Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid. ia mampu meningkatkan keberkesanan vitamin c di dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infecsi bakteria dan radikal bebas.



MANFAAT UTAMA:

Membentuk kolagen
Merangsang pembentukan kolagen. Mampu meningkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

memperbaiki Simptom pendarahan - 
kurang vitamin c menyebabkan gusi berdarah,lebam kulit,kulit kering dan kulit kasar.

Peningkatan sistem imun - 
membina sel darah merah sihat.mengukuhkan sistem imun, mengurangkan alergi hidung dan kulit, asma. Juga meningkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selsema.

Memerangi kanser - 
Ia dalah satu-satunya anti oksida yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-Clels untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Mampu menghapus radikal bebas sebelum ia menyerang sel sel kita.


Mencantikkan kulit - 
Penganilan vitamin C setiap hari untuk kulit lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen penyebab utamam jreagat.


Memperbaiki imbomnia - 
Ia memperbaiki imsomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan.


Mengekalkan kolestrol sihat - 
mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalamann, hidung berdarah, pendaraham serebral dan skurvi.


Vitamin C yang memadai dari buah?

Setiap hidangan buah-buahan membekalkan sekitar 45-60mg vitamin c. Buah-buahan akan menghasilkan vitamin c yang lengkapdalam masa 10 hari selepas buah itu ranum. Oleh yang demikian, buah tidak ranum mengandungi kandungan vitamin c yang sedikit. Kandungan vitamin c pada buah akan berkurangan kepada separuh apabila di petik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.


Kiri botol baru- new improved formula
kanan botol lama :)

READ MORE - Vitamin C Plus

Lecihtin


KHASIAT DAN KEGUNAAN LECITHIN

Sesuai untuk ibu yang menyusukan anak yang mahu kuruskan badan atau turunkan berat badan,

Sesuai untuk lelaki dan wanita
masalah perut buncit lelaki memang sesuai juga untuk di ambil
kesan terhadap setiap orang adalah berbeza. Ada yang cepat, ada ambil masa.
paling penting adalah pengambilan air kosong yang tidak kurang 2 liter sehari.

1. PALING UTAMA – 

untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)
· Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama koleterol.
· Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)

· Membantu mengawal paras triglycerides
· Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
· Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol

2. PENTING UNTUK FUNGSI OTAK
· Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb
· Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari LECITHIN
· Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah lecthin, dan 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin

3. UNTUK KAUM TUA
· Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angina, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua
· Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb

4. UNTUK PENGHADAMAN
· Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman

5. UNTUK SEL
· Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel
· Choline & lecithin menguatkan selaput sel-selneuron dan semua sel-sel tubuh badan kita

6. UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)
· Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
· Ia amat mujarap jika di ambil bersama-sama EPA dan Fiber
HASIL PENYELIDIKAN
· Lecithin daripada soyabean berkesan memecahkan deposit kolesterol
· Lecitin daripada telor boleh tetapi tidak bergitu berkesan
MENGAPA SHAKLEE
· Kacang soya – sumber semulajadi yang terpilih.
· Kapsulnya mempunyai ciri-ciri lecithin sebagaimana di anugerahkan oleh alam
· Tiada pengawet, perwarna, perasa tiruan
· Kepekatannya.
- 1 kapsul : 520 mg lecithin
78 mg phosphatidycholine
47 mg phosphatidylinositol

credit - baby qaireen


READ MORE - Lecihtin

HerbLax


Manfaat Utama HerbLax

  • Pembersihan najis yang tersekat
  • Merangsang usus untuk mempercepat proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
  • Membantu masalah sembelit
  • Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan secara langsung membantu masalah sembelit
  • Mengempiskan perut ( sebab tu HerbLax ada dalam set kuruskan badan)
  • Membantu mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai diambil seperti biasa atau campurkan didalam air panas sebagai teh herba.


Kandungan Herblax

  • Senna leaves-percepat proses detox dan mengurangkan penyerapan lemak
  • Buckhorn bark - melembut najis dan melembabkan usus
  • Licorice root - membantu proses detox
  • Fennel seeds - mengeluarkan toksin, membantu masalah sembelit, mengurangkan kembung perut atau usus
  • Anise seeds - merangsang pengeluaran jus gastrik membantu pencernaan
  • Rhubarb root - digunakan dalam perubatan Cina sebagai antibiotik
  • Blue malva flower - detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit
  • Culver's root - membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma
  • Alfafa leaves - membersihkan usus, darah dan hati

READ MORE - HerbLax

Joint Health Tablet


Joint Health Tablet mengandungi satu bentu ekstrak Boswellia yang telah ditunjukkan didalam kajian klinikal, mampu meningkatkan keselesaan sendi didalam jangkamasa seawal 5 hari.- lebih pantas dari jenama terkemuka.

Ramuan ini terbukti secara klinikal

  • menggalakkan fleksibiliti
  • meningkatkan fungsi sendi
  • menyokong kesihatan sendi untuk jangkamasa panjang
juga merangkumi kombinasi nutrien kesihatan - sendi yang direka khas: zinc, kuprum, magnesium dan vitamin C - setiap satu memainkan peranan yang unik dan kritikal di dalam membangunkan kolagen penghubung dan rawan yang sihat.

Tidak seperti kebanyakkan supplement untuk kesihatan sendi, JHT tidak mengandungi kondroitin yang menghalan [enyerapan glukosamin. JHT bebas kekerang dan vegetarian - langsung tidak mengandungi sumberhaiwan.

JHT membantu sendi sihat dalam 3 cara
  1. meningkatkan cushoining : Glukosamin membantu memlihara rawan. cushioning perlindungan diantara sendi membolehkan pergerakan lebih bebas.
  2. Memelihara tisu penghubung yang sihat. Zink, kuprum, manganese dan vitamin C membantu membina kolagen dan lain-lain komponen tisu penghubung yang memberi kekuatan dan struktur kepada sendi.
  3. Meningkatkan keselesaan sendi: Ekstrak Boswellia pantas membantutkan mekanisma respons stress tubuh untuk memperbaiki keselesaan sendi.
READ MORE - Joint Health Tablet

Vita-E Complex


PERBEZAAN SHAKLEE
di buat dari minyak soya organikdan minyak biji gandum
Vitamin E paling lengkap di pasaran
Mengandungi 10mg selenium semulajadi - membantu tubuh menyerap vitamin E dengan lebih baik, memelihara membran sel, sel darah merah dan tisu otot. Sebagai nyahtoksik semulajadi.

MANFAAT UTAMA

  • MEMELIHARA JANTUNG - mengurangkan tekanan darah, menghalag platlet darah melekat pada dinding arteri, menghalang anemia hemolik, penyakit jantung dan lain-lain.
  • MEMPERTINGAKT KEMAMPUAN REPRODUKTIF - Lelaki yang mengambil 600 - 800 IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kitaran sperma.
  • ANTI PENUAAN - 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, acne dan bintik penuaan. Memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.
  • ANTI OKSIDA KUAT - melawan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor. memperbaiki masalah oksidasi - katarak dan masalah penglihatan.
  • KELESTARIAN TENAGA - meningkatkat kelestarian seksual dan tenaga dengan membekal oksigen lebih
  • MEMPERBAIKI ARTHRITIS - meningkat keanjalan salur darah, memperbaiki kitar darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi.
  • MENGHALANG KEGUGURAN - Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom pra haid dan sindrom menopous seperti hot flush. di gunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin dan keguguran.
  • MEMPERBAIKI PARUT - perbaiki bengkak dan ulser kulit.
Adakah anda mengambil vitamin E yang cukup?
400IU vitamin E = 1kg biji gandum, 500ml minyak sufflower, 8kg bayam, 500g badam.

Adakah Vitamin E selamat?
Kajian menunjukkan vitamin E mengurangkan risiko penyakit jantung hampir 41% dan strok 33%

Tambahan Se dan vitamin E meningkatkan kualiti air mani.
READ MORE - Vita-E Complex

Alfafa



Di perbuat daripada tanaman Alfafa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas pestisid, herbasid, dan menggunakan bahan kompos baja bebas kimia.
Dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan"
Setiap tablet mengandungi 300mg alfafa.

Manfaat utama:
tumbuhan yang sangat kaya nutrisi
Makanan paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.
Kaya protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.
10 biji alfafa sama zat dalam segelas susu.

♥ Mencuci hati dan usus - sangat beralkali mengemblikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, bersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

♥ Melawan alahan - membaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air.

♥ Baik untuk perubahan patologi dalam usus dan perut - membaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

♥ MENYINGKIRKAN LEMAK dan KOLESTROL - penggunaan jangka panjang akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantun, strok dan darah tinggi.

♥ melawan tumor

♥ melegakan keletihan

♥ mencegah dan merawat atritis 

♥ MILK BOOSTER

READ MORE - Alfafa

ESP - Energizing Soy Protien


Harap-harap yang belum mengenali ESP akan mula kenal dan jatuh cinta dengan ESP


PERBEZAAN SHAKLEE

  • Shaklee mencipta makanan tambahan perasaskan protein yang pertama
  • Protein soya adalah FAKTOR UTAMA DALAM PENJAGAAN KESIHATAN UNGGUL
  • ESP mempunyai kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan
  • hanya mengandungi NON GMO yang mana di proses dengan kadar suhu rendah
  • ESP satu satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat di hasilkan oleh badan manusia
  • sangat sesuai untuk semua peringakt umur
  • Index Glisimex (GI) yang rendah iaitu 39, sesuai untuk pesakit kencing manis
  • 1 hidangan bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric,dan sangat mudah di serap oleh tubuh.
MANFAAT UTAMA
  • Awet muda- Asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain
  • Baik untuk HORMON - kaya dengan isoflavones, fungsi sama dengan hormon wanita. membantu merendahkan kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
  • Baik untuk PROSTAT - Genisten dalam kacang soya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Memusnahkan radikal bebas. Sangat baik untuk pemulihan uterus, ovari, menopaus, dan pembesaran prostat.
  • Kulit remaja - Meransang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radiant kuit, dan kepejalan otot, percepat sembuh luka dan mengurangkan kesan parut.
  • Pembekal tenaga - membekal tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.
  • Memperbaiki pigmentasi  - membaiki masalah rambut beruban, rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua
  • Membaiki memori - meingkatkan kualiti memori, dorongan seksual dam rangsangan



READ MORE - ESP - Energizing Soy Protien

Zinc Complex



PERBEZAAN SHAKLEE
Di rumus dari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfafa untuk menghasilkan zink yang mudah di serap oleh tubuh.
Berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

MANFAAT UTAMA 
  • Mengaktifkan 200 jenis enzim - merangsang regenerasi sel. mengaktifkan 200 jenis enzim di dalam tubuh untuk memelihara metabolisma gigi dan pertumbuhan para remaja.
  • Membentuk kolagen - membantu pembentukan protin dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.
  • Memperbaiki diabetis - membantu pengeluaran insulin,mengekalkan insulin dan memperbaiki diabetis.
  • Bintik putih di kuku - Tanda defisiensi zinc, boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka lambat, pembengkakan prostat anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan.
  • Mempertingkat sistem imun -  membantu pengeluaran kelenjar thymus - untuk mempertingkat sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit
  • Percepat pemulihan luka - luka dalaman dan luaran cepat baik selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik dikulit.
  • Baiki masalah prostat - melindungi kesihatan prostat, baiki dan menyembuh benign prostomegaly dan keadaan kerap kencing.
  • Kemampuan seks lelaki - pengambilan jangka masa panjang mampu memperbaiki kemampuan seks, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zink yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga
  • Ovulasi wanita - 
  • Memperbaiki radang kulit - pengambilan 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seerti acne dan jerawat.
  • Mengekalkan deria bau
Zinc khazanah lelaki
di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda zinc dari di organ lain.
memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki
kekurangan zink serius mengeakibatkan masalah kematangan organ seks lambat, impoten, perkembangan yang kecil, kiraan sperma rendah, kemerosotan fungsi seksual dan rambut gugur.

READ MORE - Zinc Complex

Selamat datang ke marvelous mama

Bismillahirrahmanirrahim...
Saya memulakan post pertama dengan mengucapkan terima kasih kerana sudi singgah blog ni.
Blog ni bertujuan untuk mempromosikan produk Shaklee.
Memperkenalkan dan mengulas lebih lanjut mengenai vitamin-vitamin yang Shaklee sediakan beserta manfaatnya.
Jika anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee, boleh menghubungi saya.
ID Shaklee saya 882805
Aeidah Amrun
019 3439341
READ MORE - Selamat datang ke marvelous mama

lain-lain yang menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...