Wednesday, November 27, 2013

Soya penyebab kanser?..Perbezaan ESP Shaklee

Kebanyakan soya di pasaran menggunakan alkohol untuk membasuh soya sebelum diproses.
Alkohol menyebabkan isoflovan didalam soya termusnah. Bukan itu sahaja, malah membentuk pencemaran bersilang dengan bahan kimia semasa penghasilan. Isoflovan penting dalam pencegahan kanser.

Berbeza dengan ESP shaklee.
Soya Shaklee di basuh menggunakan air mengekalkan isoflavanes, genistein dan daidzein. Dan mengekalkan keseluruhan kebaikan soya.

Isoflavanes - sama fungsi seperti hormon wanita, merendah kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
Genistein - Mengekang pertumbuhan kanser dan mengelakkan kanser dari merebak. Memusnahkan radikal bebas sebelum menukarkan DNA kepada kanser.Baik untuk pemulihan uterus, ovari, menapous dan pembesaran prostat.
Diadzein - Anti tumor, pankreas, prostat, kolon, payudara, pangkal rahim, lemah pro-estrogen dan anti -estrogen berguna untuk wanita menopous
READ MORE - Soya penyebab kanser?..Perbezaan ESP Shaklee

Tuesday, November 26, 2013

Penangan ESP, Vitamin E dan Vitamin C. Kulit lebih cantik, halus, jerawat tiada

Salam Rabu.
Wordless wednesday,tgk picture ni je dah nampak perubahan ketara pada kulit wajah saudari salwani ni.
Salwani Hamid
Testimoni:- hasil pegambilan secara konsistant..alhamdulillah dapat esmula kulit yangg di idam2kan..dulu kalau makan seafood jerawat batu keluar macam mata air..dengan menanahnya..subhanallah.. tak tahan sakitnya..sedih sangat...
Sekarang tidak lagi!! Hasilnya bukan setakat kulit muka yang licin cerah dan gebuss..badan pun makin ringan sihat dan bertenaga...tq shaklee kerana mengemblikan keyakinan hidupku...

yup..untuk mendapatkan ESP, vitamin E dan vitamin C Sustained release, boleh menghubungi saya aei di 019 3439341
SID 882805
COD area bandar seri putra, bukit mahkota.
penghaantaran ke seluruh Malaysia .
READ MORE - Penangan ESP, Vitamin E dan Vitamin C. Kulit lebih cantik, halus, jerawat tiada

Monday, November 25, 2013

Set ikut Budget terbaik

Saya kini menyediakan set ikut poket anda.
Set yang disediakan:

Set A ( Kesihatan Optimum)
Vitalea ( multivitamin)
B complex
Sustained release Vita C

Set B ( ibu Menyusu)
Vitalea
B complex
Vita C
Alfafa

Set 3M ( ibu menyusu) ---SET PALING HOT
Vitalea
B complex
Vita C
Alfafa
ESP
Ostematrix

set C ( berpantang/pembedahan)
Vitalea
B complex
Vita C
Zinc

SET D ( Kecantikan kulit / kesuburan)
Vitamin E
B Complex
Vita C

SET E ( set b + Ostematrix)
Vitalea
B complex
Vita C
Alfafa
Ostematrix ( calcium)

SET F (penjagaan dalaman wanita)
Vitamin E
Alfafa

SET G ( Resdung/ alergi/asthma/enzema)
B complex
Vitamin C
Alfafa

SET H ( sistem pertahanan badan0
Nutriferon

SET M ( Kanak-kanak)
Omega Guard
Mealshakes

SET N ( Suami Isteri)
Vitamin E
Alfafa

SET IBU MENGANDUNG
Set J-1 ( Trimester 1)
Vitalea
B complex
Vitamin C
Ostematrix@ kalsium

Set J-2 ( Trimester 2 dan 3)
Vitalea
B Complex
Vitamin C
Ostematrix / kalsium
Omega Guard

SET K ( Kuruskan badan)
Set K - 1 Premium ( BF Mom)
Vitalea
Omega guard
Alfafa

Set K-2 Premium ( Non BF Mom)
Vitalea
Herblax
Omega Guard
Alfafa
READ MORE - Set ikut Budget terbaik

Adakah saya perlukan makanan tambahan?

Siapa yang perlukan makanan tambahan? ( vitamin)
Jika anda mengalami salah satu atau beberapa masalah yang kat bawah ni, anda boleh mengamalkan vitamin untuk mengurangkan masalah kesihatan yang anda alami

  • selalu penat/ kurang tenaga
  • berat badan berlebihan / kurang berat badan
  • mudah lebam
  • selalu pening/ sakit kepala
  • mempunyai masalah penghadaman
  • sukar bangun tidur
  • mengantuk sentiasa
  • keinginan yang tinggi terhadap makanan manis
  • gugup / sedih
  • kekeringan mata
  • kuku pecah
  • kebas tangan/kaki
  • sakit/ sengal badan
  • sembelit
  • pemakanan tinggi lemak
  • rambut gugur
  • selsema
  • nafas berbau
Asas vitamin keperluan harian
Asas 1 : Pembinaan Sel
Sel adalah unit asas tisu, organ dan badan kita. Sel perlukan PROTEIN.
Protien adalah bahan asas sel.
Membina dan membaiki sel, hormon dan enzim.
Stress, kehamilan, pertumbuhan dan rawatan memerlukan protein.
Sel muka di ganti dengan sel baru setiap 21 hari.
Sel badan lain di ganti setiap 90-120 hari

ESP shaklee sumber protein terbaik untuk anda. Untuk bacaan mengenai ESP klik sini.

Asas 2 : Pemakanan Sel
Nutrien dalam bentuk vitamin dan galian
Vitamin penting untuk menampung kekurangan diet
dan untuk mengimbangi kimia badan.

Vitamin yang di syorkan untuk pemakanan sel adalah Vitalea.
Vitalea adalah multivitamin yang paling cepat larut dan diserap oleh badan berbanding multivitamin yang lain.

Asas 3: Perlindungan Sel
Vitamin C
Untuk meningkatkan imun.
Membantu penyerapan zat besi
Memeerangi kimia toksik
Antioksidan
Membina kolegan, gam yang melekatkkan sel bersama

Sustained release Vita C
-Bersifat pelepasan masa "sustained release"
-Mengandungi kompleks bioflavonoid

Asas 4: Pergerakan sel
B complex
Agen penukaran makanan kepada tenaga
Perlu bagi saraf
Penting untuk kesihatan mental
Mengatur hormon

B Complex Shaklee mengandungi Biotin dan Asid folic yang cukup



Mengandung kesemua 8 ahli B complex
READ MORE - Adakah saya perlukan makanan tambahan?

Tuesday, November 19, 2013

Kepentingan Asid folic semasa hamil

Saya ada baca satu penulisan mengenai pertanyaan seorang patient kepada seorang doktor mengenai set kesuburan untuk hamil.
Dan jawapan doktor tersebut memang betul. Set kesuburan contohnya set kesuburan dengan Vitamin Shaklee boleh diambil oleh orang yang tidak hamil walaupun setelah melakukan pemeriksaan kesuburan dengan doktor.
Maksudnya dah pergi cek dengan doktor apa sebab dia tidak hamil. Kalau doktor kata dia tiada masalah, mungkin cuma belum rezeki untuk hamil.
Pengambilan vitamin hanya boleh menambah kesuburan dengan membetulkan hormon badan, menambah bilangan sperma, meningkatkan bilangan sperma, mengurangkan risiko bayi cacat, menguatkan rahim..

Asid Folic untuk kesuburan lelaki dan wanita
Kepentingan untuk wanita
- membantu kematangan telur ovum
- membantu penbentukan placenta
- kurangkan risiko bayi yang dilahirkan cacat saraf
- mengurangkan kebarangkalian anak mendapat masalah cacat bibir dan lelangit dan masalah jantung
- kurangkan risiko bayi lahir pramatang


Kepentingan untuk lelaki
- Membantu merawat kesuburan lelaki
- mengurangkan kecacatan kromosom pada sperma
---sperma yang mempunyai kromosom yang cacat jika disenyawakan menghasilkan janin yang tidak boleh hidup lama dan menyebabkan keguguran


Asid folic Shaklee terkandung didalam vitamin B complex.
Shaklee Independent Distributor 882805
Aeidah
0193439341

READ MORE - Kepentingan Asid folic semasa hamil

Wednesday, November 13, 2013

ESP must have!!

Baru-baru ini saya asyik mendengar cerita dari kawan-kawan dan juga anak saudara saya yang telah mencuba ESP.

Cerita anak saudara saya setelah satu canister ESP - kawan-kawan tegur kulit muka nampak makin cerah dan berseri.."makan kolagen ke?"... tak lah..semestinya ESP. sebab beliau memang tidak amalkan apa-apa selain ESP.. Sakit perut yang selalu di alami pon sudah tidak berulang lagi...ESP memang sesuai untuk pesakit gastrik. Walaupun pada mula pengambilan, perut sakit selepas mengambil ESP tetapi selepas 3 hari, tidak sakit lagi.

Cerita kawan saya yang mal-malu nak share ceritanya -- 'aset" @ breast nya semakin membulat sejak amalkan ESP...kesan ini juga di rasai oleh saya sewaktu awal pengambilan ESP. memang terasa perubahan bentuknya. Maklumlah lepas menyusukan anak payudara kendur sedikit dan saiz pon sedikit berbeza.. tapi, tidak lagi sekarang...

Jadi kaum wanita, dan lelaki, jom la amalkan ESP dalam diet harian...memang tidak rugi.

sms saya @ whatsapp saya 019 3439341 untuk konsultasi dan harga.
SID 882805
Shaklee supplement Pilihan No 1 Malaysia. Sentiasa selamat, sentiasa berkesan
READ MORE - ESP must have!!

lain-lain yang menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...