Wednesday, March 27, 2013

Omega Guard untuk perkembangan otak dan kesihatan anak

Selain dari MealShake yang sangat bagus untuk kanak-kanak, boleh juga ditambah dengan Omega Guard sebagai supplement harian.
Omega Guard membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan perkembangan memori- DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina.
Penting nya DHA terutama ketika 3 bulan terakhir perkembangan otak semasa dalam kandungan.
Satu hidangan Omege Guard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan HDA.

Omega meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru - mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, proriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis dan penyakit buah pinggang.

Omega mencegah insomnia dan mengurangkan tekanan. Sangat bagus untuk pelajar - EPA dan DHA mempunyai keupayaan menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif.

Nak kongsi testimoni ibu yang mengamalkan Omega sebagai supplement untuk anak-anak beliau:

Umi Shida
Sharing:Assalamualaikum... hari2 baca testimoni hebat kwn2...teruja sgt2 so kali ni nak share giliran testimoni sendiri plak.Saya mula amalkan suppliment omega guard pada anak saya start bulan Jan 2013. Sblm tu memang kerap bawak harraz g klinik disebbkan kerap selsema n banyak kahak. Hati ibu mana yang x risau kan? klu tiap2 hari bgn pagi nak solat mesti selsema n hidung tersumbat... bila disuruh buang kahak katanya kahak x nak keluar... hah! apa kes plak x nak keluar kahak ni. Tapi biasalah doc akan beri ubat batuk, cair kahak n selsema ... spi bila2 pun itula ubatnya klu kita dok ulang alik ke klinik kan... so saya ambik keputusan untuk bg die makan omega guard + vita lea children shaklee. Alhamdulillah dalam musim hujan skrg ni die x de nak ngadu hidung sumbat n x leh nafas lagi.. Beransur kurang dah x mcm dulu... Happy sgt2 sbb saya akan berusaha buat yg terbaik untuk harraz...
Zila Yunus
Alhamdulillah sejak mengamalkan produk shaklee kalau saya demam selsema, telan omega guard+ vitaminC...sehari dah baik...saya x perlu ke klinik atau beli ubat kat luar lagi, lagipun x tentu boleh baik sehari...mesti lama sampai melecet hidung lepas tu rasa mengantuk...hu3
Anak perempuan saya pagi2 mmg selalu bersin dan hingus setiap hari...sejak amalkan mkn omega guard+ vitalea children...alhamdulillah dah xde selsema,bersin,atau hingus lagi...syukur alhamdulillah :) 
Jika anda pun ingin mendapatkan suppelement Omega guard untuk anak kesayangan anda atau untuk diri sendiri pun boleh..
oleh menghubungi saya aei
sms/whatsapp 019 3439341
email aeidahamrun@yahoo.com
ID Shaklee 882805
READ MORE - Omega Guard untuk perkembangan otak dan kesihatan anak

GLA

Perbezaan Shaklee:
Kebanyakkan GLA (gamma-linolic acid) di pasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO).
GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.
Setiap kapsul mengandunhi 300mg GLA yang mana ianya sumber terbaik Omega-6.
Ia di gabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.

MANFAAT UTAMA:

  • Borage adalah herga kegemaran Barat. Ia merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  • Mengawal selia estrogen dan testosteron- GLA membentuk prostaglaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
  • Melambatkan menopaus- pengambilan jangka masa panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi ton kepada uterus
  • Memperbaiki prostatomegaly - GLA membaiki masalah prostat lelaki dan kerap kencing.
  • Menentang kanser - GLA anti oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
  • Memperbaiki inflamasi kulit- mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap.
  • Menghalang komplikasi diabetis - merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetis semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi.
  • Pelangsingan dan menghalan tambah berat badan
  • Menghalang tekanan darah tinggi
  • Memperbaiki tekstur rambut
  • Hiperaktif dan autisma (ADD/ADHD) - dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.


Untuk wanita, GLA Complex berperanan dalam

*Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
*Membantu meningkatkan kesuburan
*Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
*Membantu dalam menangani menopus
*Menguatkan kuku dan rambut
*Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
*Membantu menangai ekzema
*Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
*Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
*Menguatkan imuniti tubuh
*Memperlahankan proses penuaan
*Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
*Mengawal kencing manis dan darah tinggi
*Mengawal kolesterol
*Untuk fungsi saraf
paling penting ianya telah terbukti dapat kecutkan cyst!


READ MORE - GLA

Monday, March 25, 2013

Promosi March - Ostematrix (Calcium)

Promosi Shaklee pada bulan March ni ialah Ostematrix..
Bonus untuk wanita. Kenapa wanita?..Lelaki tak perlu ambil banyak kalsium jika dibanding dengan wanita.
Wanita lebih perlukan kalsium.

Ostematrix untuk bacaan maklumat kandungan dan manfaat boleh klik disini - Ostematrix

Kalsium ni penting sebab utama dia untuk mengelakkan osteoporosis (tulang poros). Tu semua orang tahu.
Tahu tak risiko untuk dapat osteoporosis meningkat dari umur 30tahun?..

Kalsium perlu diambil oleh wanita secara berterusan terutama wanita mengandung.

dikalangan kanak-kanak, kalsium perlu untuk pembesaran tulang, tetapi untuk dewasa, kalsium perlu untuk mengelakkan tulang poros.

Ibu hamil perlukan kalsium sebanyak 1200 hingga 1300 miligram kalsium sehari bersamaan 1 liter susu segar setiap hari.

Pengambilan kalsium yang cukup dapat mengelakkan kekejangan terutama bahagian kaki.

Kajian menunjukkan kekurangan kalsium semasa hamil bileh menyebabkan gejala tekanan darah tinggi.

Secara amnya kalsium ibu hamil diserap oleh bayi yang dikandung untuk pertumbuhan tulang bayi.

Keperluan kalsium oleh ibu selepas melahirkan juga penting semasa proses pengecutan otot rahim mahupun semasa kedatangan haid.

Kalsium bantu melangsingkan badan sebab kalsium memberi efek untuk meningkatkan metabolisma tubuh dan mencegah kenaikan berat badan.

Mengatasi gelaja PMS.

Bagaimanapun kalsium untuk lelaki perlu pada kadar yang sepatutnya dan tidak berlebihan (tidak sebanyak wanita) separuh dari keperluan wanita kerana kalsium berlebihan boleh menyebabkan kanser prostat pada lelaki.

Kalsium berperanan dalam penyimpanan glikogen. Bila tiadak ada kalsium dalam tubuh, kita akan terus menerus berasa lapar kerana tiada penyimpanan glikogen.

Kalsium melancarkan fungsi otak, otot dan saraf.

Ciri-ciri supplement kalsium yang bagus ( Terdapat dalam Ostematrix)
-mengandungi magnesium untuk mengelakkan endapan kalsium yang boleh menyebabkan batu karang
-mengendungi fosfur, zink dan vitamin D untuk penyerapan yang baik. hingga 99% ;penyerapan untuk tablet ostematrix

Sekitar 99% kalsium berada pada jaringan tulang dan gigi, sisanya berada di darah dan sel-sel tubuh.


untuk mendapatkan harga istimewa promosi kumpulan kami boleh hubungi saya terus aei
sms/whatsapp 019 3439341
atau email aeidahamrun@yahoo.com
ID 882805 untuk pembelian dengan harga ahli direct dari branch Shaklee.


READ MORE - Promosi March - Ostematrix (Calcium)

Thursday, March 21, 2013

Jana pendapatan dengan Shaklee

Alhamdulillah..setiap 21haribulan, dapat cek dari Shaklee..
Duit tambahan dengan bisnes ni. syukur sangat.. sapa nak bagi duit ni kan. Dengan usaha, dapat bonus. Walaupun duduk dirumah jaga anak-anak, tapi masih ada pendapatan sampingan.
Boleh je bonus masuk terus dalam akaun Maybank, tapi suka juga dapat cek kan, boleh tengok.
hehe
Saya pun nak jemput sahabat-sahabat saya yang ingin menjana pendapatan sampingan atau nak jana pendapatan dari rumah untuk menyertai bisnes ni.
boleh hubungi saya di 019 3439341
atau email aeidahamrun@yahoo.com
Yuran pendaftaran RM65.
tapi bonus..lebih..sangat berbaloi.

READ MORE - Jana pendapatan dengan Shaklee

Monday, March 18, 2013

Sharing exclusive dari ibu pengamal 3M


Shima Samat
Stok ebm baby Tasnim bln 4 yg blm dipindahkan ke deep freezer sebab kedua2 deep freezer masih penuh. Alhamdulillah rezeki dr Allah berkat pengambilan SHAKLEE, PUMPING yang berterusan dan DOA.Jgn terkejut aimi... Akak ada 2 buah lagi deep frezer 100 liter yg penuh kat rumah ni. Sekarang baby dah 7 bulan. Kat rumah baby sitter sekarang ni tgh nak abiskan stok bln januari. Alhamdulillah rezeki baby tasnim.

Dengan izin Allah, berkat ambil set 3m shaklee, minum cukup air, pumping tak skip & doa dimurahkan rezeki utk baby

Esp selalunya dgn air kosong je. Kalau rajin akak rendam kurma dlm fresh milk than blander tambah esp. Sangat sedap.

actually akak ni exclusif pumping mom. Sekurang2nya akak akan pump 4 kali sehari. 7 am, 1 pm, 6 pm n 11 pm, 3 am. Ni le jadual akak setiap hari. Yg penting suami support. Kalau outing pun dia dah tau bila perlu utk akak pumping.




wow..banyaknya stok untuk anak dia..ni ibu exclusive pumping mom..maknanya anak dia memang minum direct dari botol sahaja. Jadi Exclusive Pumping mother ni lagi mencabar rasanya. tapi dengan usaha dan doa berterusan, tidak mustahil.
Hingga 2 deep freezer penuh dengan EBM sekarang ni.

ok, jika anda pun ingin mendapatkan set 3M yang sangat-sangat berbaloi ni boleh hubungi saya aei di 019 3439341
jangan risau, kita ada set bersesuaian budget.
READ MORE - Sharing exclusive dari ibu pengamal 3M

lain-lain yang menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...