Monday, February 25, 2013

Lahirkan Anak Pintar

Setiap ibu dan bapa pasti menginkinkan anak mereka bijak, kreatif, rajin belajar dan seronok membaca. Memang tidak dinafikan yang cemerlang dalam pembelajaran memberikan peluang yang cerah untuk masa depan anak anda, namun itu sahaja tidak mencukupi tanpa nutrisi yang baik yang juga penting dalam perkembangan tahap intelektual anak-anak.

Berdasarkan penyelidikan yang dibuat, dibawah merupakan nutrien penting yang membantu dalam perkembangan otak yang sihat untuk kanak-kanak yang sedang membesar.

Multivitamin
Multivitamin memberikan asas nutrien yang penting untuk perkembangan otak dan tumbesaran yang sihat. Ia mengandungi vitamin perlu seperti B complex yang membantu untuk meningkatkan daya ingatan dan sistem saraf yang baik.

Vitamin C
Vitamin C membantu dalam menguatkan sistem imun yang penting untuk kanak-kanak kekal sihat dan cemerlang dalam pembelajaran mereka. Ia membantu dalam mencegah jangkitan dan demam selsema yang sering menyerang murid-murid sekolah. Vitamin C  juga perlu untuk mengekalkan integrasi antara sel dan menyokong kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan peredaran darah di kalangan kanak-kanak yang sedang membesar.

Omega 3
Sebahagian besar daripada otak terbina daripada lemak "baik" yang juga dikenali sebagai asid lemak Omega-3. Kajian menunjukkan yang diet yang kaya dalam Omega-3 boleh meningkatkan keupayaan belajar, kemahiran menaakul atau menyelesaikan masalah, meningkatkan daya tumpuan dan daya ingatan serta perhubungan antara sel otak. Omega-3 juga menunjukkandapat menyokong keseimbangan emosi dan sikap yang positif, dan membantu dalam meningkatkan daya ingatan semasa tua kelak.

Lecithin
Lecithin soya metupakan sumber utama kolina yang merupakan komponen neutrotransmitter asetilkolina yang terlibat dalam proses penghantaran mesej ke otak dalam sistm saraf. Akademi Sains Kebangsaan telah mengiktiraf yang kolina merupakan sumber penting salam diet seharian kerana pelbagai khasiat yang dimiliki terutamanya untuk kesihatan otak.

Protein baik
Protein baik membantu untuk menyuburkan otak. Asid amino yang diperolehi daripada protein diperlukan untuk neurotransmitter. Protein juga merupakan blok-blok sel terbina di dalam tubuh termasuklah sel-sel imun, sel0sel darah, enzim, otot-otot dan tulang yang diperlukan untuk tumbesaran yang sihat.


READ MORE - Lahirkan Anak Pintar

Monday, February 18, 2013

Testimoni set penyusuan 3M

wah..sangat best kan tengok susu meriah macam ni?..
terbukti set 3M mampu membantu ibu untuk menambah susu badan.
tak susah..pam secara berjadual, dan kerapkan direct feeding..minum air kosong sekurang-kurangnya 3L.
baru lah ibu tak susah hati nak kembali bekerja selepas berpantang kan?

set 3M mengandungi
- vitalea
- vitamin b complex
- vitamin c
- alfafa
- ostematrix
- ESP

ramai ibu dah berjaya mengumpul susu badan. saya pun dah..kalau dulu mampu susukan hingga setahun je 2 puteri saya Huda dan Hannah.. tapi sekarang Hadi dah setahun 8 bulan, dan alhamdulillah, masih mampu saya susukan. susu pun banyak. puas hati.
ada bonus lagi tu, kulit rasa lebih lembut, tak kering, jeragat makin pudar, strechmark pun makin pudar, dan badan sentiasa bertenaga.

hubungi saya untuk konsultasi dan pesanan.
aei
sms/whatsapp - 0193439341
email - aeidahamrn@yahoo.com

susu  ibu adalah yang terbaik untuk bayi.
READ MORE - Testimoni set penyusuan 3M

Thursday, February 14, 2013

Keahlian Shaklee

Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee?
Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM700) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya 882805 sebagai sponsor/upline.


Yuran keahlian Shaklee
Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).



Tak Perlu Maintain point dalam Shaklee
Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase



Tak Wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?
Benar, tak perlu maintain point atau wajib membuat ada pembelian.



Apa kelebihan menjadi ahli?
1) Boleh membeli produk dengan harga ahli dan mengumpul point anda sendiri.


2) Jika rajin berkongsi dengan point yang tertentu melayakkan kita menerima bonus dalam bentuk cash tanpa perlu ada downline.


3) Jika berminat untuk berbiz, ada kelas tertutup disediakan oleh saya melalui blog / fb tertutup khas untuk ini.


4) Shaklee menawarkan Cash, Car (bonus kereta) dan Convention (local dan International-Umrah bg Muslim).




Berminat? Boleh emailkan kepada saya untuk membolehkan kami daftarkan dalam kumpulan kami.Group yg ahlinya mendapat income paling tinggi setakat ini.. :)


Hubungi saya
019 3439341
aeidahamrun@yahoo.com
www.facebook.com/aeidah
READ MORE - Keahlian Shaklee

Tuesday, February 12, 2013

Set Penyusuan Shaklee

Set penyusuan yang di sediakan untuk ibu-ibu nak tambah susu, nak tambah tenaga semasa menyusukan, nak kekal banyakkan susu, nak tambah lebih nutrisi untuk anak yang disusukan dan lain-lain.
Ada beberapa set:

Set B mengandungi
- Vitalea
- Vitamin C Sustained Release
- B Complex
- Alfafa

Set B sesuai untuk ibu yang tidak mengalami masalah penyusuan. Mengambil supplement hanya untuk mengekalkan dan menambah zat dan nutrisi untuk badan dan bayi.

Set E mengandungi

- Vitalea
- Vitamin C Sustained Release
- B Complex
- Alfafa
- Ostematrix

Set ini sesuai untuk ibu yang selalu mengalami keletihan terutama ibu yang bekerja. Ostematrix membantu membanyakkan susu serta membantu ibu mendapat tidur lebih berkualiti. Sesuai untuk bayi yang mudah lapar, dan ibu lambat menghasilkan susu. Untuk ibu yang mengalami kekurangan susu apabila period.

Set 3M mengandungi

- Vitalea
- Vitamin C Sustained Release
- B Complex
- Alfafa
- Ostematrix
- ESP

Tambahan ESP. Set ini sangat sesuai untuk ibu yang mahu menyimpan stok EBM apabila mahu mula bekerja. Membuat susu lebih pekat berkrim, bayi cepat kenyang dan tidak mudah meragam. Set ini membantu membekalkan zat yang mencukupi untuk melengkapi kekurangan zat oleh ibu, membuat badan ibu cukup sihat dan cergas untuk menghasilkan susu ibu.



Pengambilan air 3Liter sehari amat penting, pam berjadual, untuk membanyakkan susu badan.

Untuk konsultasi, boleh hubungi saya aei di 019 3439341 atau email aeidahamrun@yahoo.com
READ MORE - Set Penyusuan Shaklee

Sunday, February 3, 2013

Promosi Februari - Omega guard

Bulan promosi Omega Guard


Omega Guard untuk semua

  • Untuk pesakit gout - mengurangkan keradangan dan mengawal pembesaran dan mengawalnya supaya tidak membesar.
  • Untuk ibu hamil - mengawal kenaikan berat badan yang mendadak, membantu perkembangan otak bayi dan pembesarannya. Mengurangkan risiko bayi pramatang.
  • Untuk ibu menyusukan anak, mengamalkan omega akan dapat menyalurkan khasiat omega kepada bayi untuk perkembangan otak dan untuk sistem imunisasi anak
  • Untuk mengawal berat badan- omega menibgkatkan hormon leptine yang mengawal selera makan, membakar lemak dan kolestrol jahat dan menambah kolestrol baik tanpa menjejaskan penyusuan.
  • Untuk mereka yang mengalami masalah kesihatan seperti stroke, sakit sendi dan kolestrol tinggi.
  • Mengawal kanser paudara, kanser usus dan kanser prostat
  • Bagi pesakit asma, alergi, resdung, eczema, gegata, omega juga sangat bagus untuk diamalkan. Omega mengawal asma terutama semasa sejuk.
  • Omega bagus untuk anak-anak yang selalu mendapat selsema selepas mandi kolam.
  • dan semestinya omega sangat bagus untuk kesihatan jantung.
Jadi, jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan omega pada harga istimewa ini.
Hubungi aei
sms/whatsapp 019 3439341
email aeidahamrun@yahoo.com

cod atau self pick up pon boleh.
READ MORE - Promosi Februari - Omega guard

lain-lain yang menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...