Monday, January 28, 2013

Set C- bersalin /berpantang/ pembedahan

Selepas bercerita mengenai set kehamilan, kita bercerita pula mengenai set berpantang Shaklee.
Set ini lah yang saya mula-mula mengenali Shaklee. Badan cergas, sihat, ulang alik hospitak pon tak ada masalah kerana badan sihat. Sampaikan nurse tanya, saya ke mak hadi, nampak sihat je tak macam dalam pantang.
Set ini mengandungi:
Vitalea, B complex, Vitamin C plus, dan Zink
Untuk tambahan:
Ostematrix - membantu ibu tidur dengan lebih lena, bangun dengan lebih segar memandangkan semasa berpantang ibu banyak berjaga malam kan. Ostematrix juga membantu masalah sembelit semasa berpantang.
ESP - membantu sembuh luka, menghilangkan parut ceaser dan strech mark ( ambil vitamin E pon bagus untuk masalah ni). Banyakkan susu ibu.
Alfafa - membanyakkan susu badan dan melawaskan pembuangan. walaubagaimana pun saya tidak syorkan alfafa semasa berpantang. selepas berpantang, boleh la amalkan alfafa.

Set yang saya amalkan semasa berpantang - vitalea, b complex, vit c, ostematrix, zink.
Sebab apa saya memilih set Shaklee? kerana set berpantang Shaklee ini boleh di ambil dari hari pertama selepas melahirkan, tidak menyebabkan bayi jaundis dan memulihakan tenaga dengan segera.
Jamu saya amalkan juga, tetapi selepas berpantang. sebab jamu ni tidak boleh makan awal-awal kan, panas, nanti bayi kuning. Jamu ni tidak boleh miss la tuk wanita melayu. tetapi alfafa sebenarnya berfungsi lebih baik dari kacip fatimah. banyak masalah wanita Alfafa dapat membantu. ini pun saya amalkan sekarang.
Penting untuk ibu berpantang ialah, masalah susu badan nak banyak, tuk elakkan bayi kuning - set ini boleh membantu membanyakkan susu badan.
Masalah sembelit semasa berpantang - ostematrix
Masalah tidak cukup tidur - ostematrix
Masalah luka nak cepat baik - Zink dan ESP
Masalah kulit kusam
Masalah kulit gelap mengandung

jom kita baca pula testimoni ibu lain yang mengamalkan set berpantang Shaklee

Intan Azlin
Seorang customer saya bercerita dgn saya dia telah ambil esp sejak dr zaman anak dara lagi…(zaman student) ….

“ saya kenal esp masa zaman student lagi..masa tu tgok kak ipar minum masa dlm pantang,saya tanya apa akak minum dan dia terus bg saya cuba….sedap juga rasanya..kak ipar saya bgtau susu badannye sikit so dia amik esp untuk tambahkan susu badan..tp xsangka pula bukan susu badannye saja bertambah,berat badan pun menyusut,jerawat kat muka pun dah xde,strect marsk masa mengandung pun makin pudar dan yg penting katanya dah xletih sgat..kalu x mmg letih la nak urus rumahtangga dgn anak2 lagi masa dlm pantang ni……..saya tanya kakak kalo saya minum nanti susu keluar ke sbb saya xkawen lg..kakak terus gelak kat saya..hihi..katanya esp ni sesuai untuk semua…rupanya abg saya pun minum esp juga…eh lelaki pun boleh minum!....
masa nk blik UK,kakak ipar hadiahkan saya esp…terharu ler…..saya yg student ni mmg xmampu nak beli esp tu..so bila kak ipar bg sgat2 suka2…esp saya tahan 1bulan saja sbb kawan2 serumah pun minum sama …huhu…sejak saya ambil esp masa zaman student saya mmjg xletih langsung,so kalau study smpai lewat mlm pun ok lg….pastu saya xrasa lpar sgat…..dan paling saya siyokkkk sgt tu boyprenzz saya kata saya makin santekkkk sbb dia kata muka saya mcm ada lain sikit….saya pun bgtau saya minum esp dan khasiat esp ni…dia pun nak cuba…
skrg sy dah kawen...still saya minum esp…hasben juga minum..masa tgah peknen saya ambil esp…hasilnya anak omak kulitnya halus mulus putih gebus ha!!dan mmg xde masalah kulit langsung…dalam pantang pun still minum esp…anak saya susu badan..alhamdullilah susu badan pun bnyak..hrap saya dpat susukan dia sehingga 2tahun…apa yg saya tgok anak saya mmg bijak..khasiat susu ibu kan..dan dia jarang demam..last demam masa umonya 8bulan….lepas habis pantang pun saya masih ambik esp gak..esp ni dah ibarat sebati ngan kehidupan saya dan suami….bagus sgat kak kan esp ni…..mmg saya terasa perbezaanya….dan yang paling lucu sekali hasben kata…body saya mcm anak dara lg walaupun dah ada anak sorang sbb esp ni menganjalkan semula payudara dan punggung”

***panjangnyer citer customer saya ni….apapun tq ya sbb sudi kongsi testimony dr zaman bujang,dah kawen,dah mengandung,masa dlm pantang dan selepas pantang dgn menggunakan esp…

Masalah anak tak boleh lepas susu dapat di atasi dengan pengambilan ESP

Lagi satu testimoni nak share...lain kali boleh share lagi

Rohaya Adam
Testimoni : Diri Sendiri.
Saya start consume shaklee masa dalam pantang bulan 10 lepas....just ambik yg trial set + ostematrix,alhamdulilah badan rasa sihat cergas je masa berpantang...proses pembuangan pun lawas jer setiap pagi. Habis pantang sy consume esp + alfafa,dalam masa 2 minggu consume susu saya tiba2 merudum maybe , tapi saya teruskan juga....alhamdulilah skrg susu dah stabil , makin banyak dari masadlm pantang..baby pun kurang meragam malam..lena je tidur...sampai kena paksa menyusu sebab breast dah bengkak....sekali pump dlm 8 minit blh dpt 4oz...syukur sgt...yg penting teruskan DF & pumping...esp + alfafa tu membantu kita lebih bertenaga....

Jadi jika anda mengambil keputusan untuk mengambil Shaklee dari hari pertama selepas melahirkan bayi kesayangan anda, boleh hubungi saya aei di 019 3439341 atau email saya aeidah amrun@yahoo.com
ID shaklee saya jika anda mahu mendapatkan dari branch Shaklee ialah 882805.
Konsultasi percuma.

No comments:

Post a Comment

lain-lain yang menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...