Wednesday, December 18, 2013

Kelebihan Omega Guard Shaklee

Omega Guard Shaklee berbeza dari minyak ikan jenama lain.
Lebih baik pastinya.

Jadi tidak salah jika anda memilih Omega Guard Shaklee
sangat bagus untuk kesihatan umumnya.
Dan saya sangat syorkan untuk pelajar-pelajar. Kepentingan DHA untuk perkembangan otak kanak-kanak, remaja sangat perlu.

jangan segan-segan untuk hubungi saya SID anda 882805 aeidah
019 3439341
READ MORE - Kelebihan Omega Guard Shaklee

Wednesday, December 4, 2013

PROMOSI December- Omega Guard

Omega-3 mempunyai banyak Khasiat.
Antara khasiat minyak ikan omega guard Shaklee

  • Mengawal masalah obesiti dan kegemukan
  • Mengurangkan risiko sakit jantung
  • Membantu pembesaran dan perkembangan otak janin ( bayi yang di kandung)
  • Meningkatkan perkembangan memori dewasa dan kanak-kanak
  • Memelihara fungsi sendi
  • Merawat radang sendi ( gout)
  • Membaiki masalah alahan kulit
  • Meningkatkan sistem imun tubuh
  • Mengelak strok
  • Mengimbangi kepekatan perubahan hormon PMS wanita
  • Merendahkan kolestrol
  • Membantu menyihatkan paru-paru
  • Mencegah salur darah tersumbat
  • Mengekalkan tekanan darah normal
  • Mencegah 3 jenis kanser ( susu, prostat dan kanser payudara)
Omega gurad bulan 12 ni harga sangat istimewa,
Beli 6 free 1 dan free membership
beli 1 pun boleh, beli 2 lebih jimat..
nak tahu harga? boleh hubungi saya di 019 3439341


READ MORE - PROMOSI December- Omega Guard

Wednesday, November 27, 2013

Soya penyebab kanser?..Perbezaan ESP Shaklee

Kebanyakan soya di pasaran menggunakan alkohol untuk membasuh soya sebelum diproses.
Alkohol menyebabkan isoflovan didalam soya termusnah. Bukan itu sahaja, malah membentuk pencemaran bersilang dengan bahan kimia semasa penghasilan. Isoflovan penting dalam pencegahan kanser.

Berbeza dengan ESP shaklee.
Soya Shaklee di basuh menggunakan air mengekalkan isoflavanes, genistein dan daidzein. Dan mengekalkan keseluruhan kebaikan soya.

Isoflavanes - sama fungsi seperti hormon wanita, merendah kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
Genistein - Mengekang pertumbuhan kanser dan mengelakkan kanser dari merebak. Memusnahkan radikal bebas sebelum menukarkan DNA kepada kanser.Baik untuk pemulihan uterus, ovari, menapous dan pembesaran prostat.
Diadzein - Anti tumor, pankreas, prostat, kolon, payudara, pangkal rahim, lemah pro-estrogen dan anti -estrogen berguna untuk wanita menopous
READ MORE - Soya penyebab kanser?..Perbezaan ESP Shaklee

Tuesday, November 26, 2013

Penangan ESP, Vitamin E dan Vitamin C. Kulit lebih cantik, halus, jerawat tiada

Salam Rabu.
Wordless wednesday,tgk picture ni je dah nampak perubahan ketara pada kulit wajah saudari salwani ni.
Salwani Hamid
Testimoni:- hasil pegambilan secara konsistant..alhamdulillah dapat esmula kulit yangg di idam2kan..dulu kalau makan seafood jerawat batu keluar macam mata air..dengan menanahnya..subhanallah.. tak tahan sakitnya..sedih sangat...
Sekarang tidak lagi!! Hasilnya bukan setakat kulit muka yang licin cerah dan gebuss..badan pun makin ringan sihat dan bertenaga...tq shaklee kerana mengemblikan keyakinan hidupku...

yup..untuk mendapatkan ESP, vitamin E dan vitamin C Sustained release, boleh menghubungi saya aei di 019 3439341
SID 882805
COD area bandar seri putra, bukit mahkota.
penghaantaran ke seluruh Malaysia .
READ MORE - Penangan ESP, Vitamin E dan Vitamin C. Kulit lebih cantik, halus, jerawat tiada

Monday, November 25, 2013

Set ikut Budget terbaik

Saya kini menyediakan set ikut poket anda.
Set yang disediakan:

Set A ( Kesihatan Optimum)
Vitalea ( multivitamin)
B complex
Sustained release Vita C

Set B ( ibu Menyusu)
Vitalea
B complex
Vita C
Alfafa

Set 3M ( ibu menyusu) ---SET PALING HOT
Vitalea
B complex
Vita C
Alfafa
ESP
Ostematrix

set C ( berpantang/pembedahan)
Vitalea
B complex
Vita C
Zinc

SET D ( Kecantikan kulit / kesuburan)
Vitamin E
B Complex
Vita C

SET E ( set b + Ostematrix)
Vitalea
B complex
Vita C
Alfafa
Ostematrix ( calcium)

SET F (penjagaan dalaman wanita)
Vitamin E
Alfafa

SET G ( Resdung/ alergi/asthma/enzema)
B complex
Vitamin C
Alfafa

SET H ( sistem pertahanan badan0
Nutriferon

SET M ( Kanak-kanak)
Omega Guard
Mealshakes

SET N ( Suami Isteri)
Vitamin E
Alfafa

SET IBU MENGANDUNG
Set J-1 ( Trimester 1)
Vitalea
B complex
Vitamin C
Ostematrix@ kalsium

Set J-2 ( Trimester 2 dan 3)
Vitalea
B Complex
Vitamin C
Ostematrix / kalsium
Omega Guard

SET K ( Kuruskan badan)
Set K - 1 Premium ( BF Mom)
Vitalea
Omega guard
Alfafa

Set K-2 Premium ( Non BF Mom)
Vitalea
Herblax
Omega Guard
Alfafa
READ MORE - Set ikut Budget terbaik

Adakah saya perlukan makanan tambahan?

Siapa yang perlukan makanan tambahan? ( vitamin)
Jika anda mengalami salah satu atau beberapa masalah yang kat bawah ni, anda boleh mengamalkan vitamin untuk mengurangkan masalah kesihatan yang anda alami

  • selalu penat/ kurang tenaga
  • berat badan berlebihan / kurang berat badan
  • mudah lebam
  • selalu pening/ sakit kepala
  • mempunyai masalah penghadaman
  • sukar bangun tidur
  • mengantuk sentiasa
  • keinginan yang tinggi terhadap makanan manis
  • gugup / sedih
  • kekeringan mata
  • kuku pecah
  • kebas tangan/kaki
  • sakit/ sengal badan
  • sembelit
  • pemakanan tinggi lemak
  • rambut gugur
  • selsema
  • nafas berbau
Asas vitamin keperluan harian
Asas 1 : Pembinaan Sel
Sel adalah unit asas tisu, organ dan badan kita. Sel perlukan PROTEIN.
Protien adalah bahan asas sel.
Membina dan membaiki sel, hormon dan enzim.
Stress, kehamilan, pertumbuhan dan rawatan memerlukan protein.
Sel muka di ganti dengan sel baru setiap 21 hari.
Sel badan lain di ganti setiap 90-120 hari

ESP shaklee sumber protein terbaik untuk anda. Untuk bacaan mengenai ESP klik sini.

Asas 2 : Pemakanan Sel
Nutrien dalam bentuk vitamin dan galian
Vitamin penting untuk menampung kekurangan diet
dan untuk mengimbangi kimia badan.

Vitamin yang di syorkan untuk pemakanan sel adalah Vitalea.
Vitalea adalah multivitamin yang paling cepat larut dan diserap oleh badan berbanding multivitamin yang lain.

Asas 3: Perlindungan Sel
Vitamin C
Untuk meningkatkan imun.
Membantu penyerapan zat besi
Memeerangi kimia toksik
Antioksidan
Membina kolegan, gam yang melekatkkan sel bersama

Sustained release Vita C
-Bersifat pelepasan masa "sustained release"
-Mengandungi kompleks bioflavonoid

Asas 4: Pergerakan sel
B complex
Agen penukaran makanan kepada tenaga
Perlu bagi saraf
Penting untuk kesihatan mental
Mengatur hormon

B Complex Shaklee mengandungi Biotin dan Asid folic yang cukup



Mengandung kesemua 8 ahli B complex
READ MORE - Adakah saya perlukan makanan tambahan?

Tuesday, November 19, 2013

Kepentingan Asid folic semasa hamil

Saya ada baca satu penulisan mengenai pertanyaan seorang patient kepada seorang doktor mengenai set kesuburan untuk hamil.
Dan jawapan doktor tersebut memang betul. Set kesuburan contohnya set kesuburan dengan Vitamin Shaklee boleh diambil oleh orang yang tidak hamil walaupun setelah melakukan pemeriksaan kesuburan dengan doktor.
Maksudnya dah pergi cek dengan doktor apa sebab dia tidak hamil. Kalau doktor kata dia tiada masalah, mungkin cuma belum rezeki untuk hamil.
Pengambilan vitamin hanya boleh menambah kesuburan dengan membetulkan hormon badan, menambah bilangan sperma, meningkatkan bilangan sperma, mengurangkan risiko bayi cacat, menguatkan rahim..

Asid Folic untuk kesuburan lelaki dan wanita
Kepentingan untuk wanita
- membantu kematangan telur ovum
- membantu penbentukan placenta
- kurangkan risiko bayi yang dilahirkan cacat saraf
- mengurangkan kebarangkalian anak mendapat masalah cacat bibir dan lelangit dan masalah jantung
- kurangkan risiko bayi lahir pramatang


Kepentingan untuk lelaki
- Membantu merawat kesuburan lelaki
- mengurangkan kecacatan kromosom pada sperma
---sperma yang mempunyai kromosom yang cacat jika disenyawakan menghasilkan janin yang tidak boleh hidup lama dan menyebabkan keguguran


Asid folic Shaklee terkandung didalam vitamin B complex.
Shaklee Independent Distributor 882805
Aeidah
0193439341

READ MORE - Kepentingan Asid folic semasa hamil

Wednesday, November 13, 2013

ESP must have!!

Baru-baru ini saya asyik mendengar cerita dari kawan-kawan dan juga anak saudara saya yang telah mencuba ESP.

Cerita anak saudara saya setelah satu canister ESP - kawan-kawan tegur kulit muka nampak makin cerah dan berseri.."makan kolagen ke?"... tak lah..semestinya ESP. sebab beliau memang tidak amalkan apa-apa selain ESP.. Sakit perut yang selalu di alami pon sudah tidak berulang lagi...ESP memang sesuai untuk pesakit gastrik. Walaupun pada mula pengambilan, perut sakit selepas mengambil ESP tetapi selepas 3 hari, tidak sakit lagi.

Cerita kawan saya yang mal-malu nak share ceritanya -- 'aset" @ breast nya semakin membulat sejak amalkan ESP...kesan ini juga di rasai oleh saya sewaktu awal pengambilan ESP. memang terasa perubahan bentuknya. Maklumlah lepas menyusukan anak payudara kendur sedikit dan saiz pon sedikit berbeza.. tapi, tidak lagi sekarang...

Jadi kaum wanita, dan lelaki, jom la amalkan ESP dalam diet harian...memang tidak rugi.

sms saya @ whatsapp saya 019 3439341 untuk konsultasi dan harga.
SID 882805
Shaklee supplement Pilihan No 1 Malaysia. Sentiasa selamat, sentiasa berkesan
READ MORE - ESP must have!!

Wednesday, October 16, 2013

Sebulan setengah dengan lecithin dan alfafa

Saya perasan berat saya semakin bertambah selepas berhenti menyusukan Hadi.
Masa saya perasan berat saya bertambah tu dah selamat bertambah 6 kg.
Mula-mula perasan seluar semua dah ketat di bahagian pinggang dan peha.

Saya pun mula amalkan Lecithin dan Alfafa.
Sebelum ni saya kongsikan testimoni orang lain je kan. Harini saya nak kongsi pengalaman saya sendiri.

2 hari makan lecithin dan alfafa, berat memang la belum turun lagi kan. Tapi saiz ukuran pinggang, peha, tangan dan pinggang saya amik. Sebab ada orang tak turun berat dulu, tapi badan mengecil.
Jadi saya ambil ukuran.
Ukuran badan saya 6hb 9 2013
Peha 59cm
Punggung 98cm
pinggang 73cm
lengan 29 cm

berat badan pula naik turun. mungkin tak konsisten diet dan senaman.
asal 60kg. sekarang 58kg.
rasanya sekarang makin ringan, tapi timbang macam tu juga..penimbang rosak kot????? :P

saya ukur badan saya semalam
16hb 10 2013
Peha 55cm
Punggung 98cm
Pinggang 70cm
tangan 28cm

suka sangat dah kecil sedikit...
memang ambil masa. Yang penting kene konsisten. Lagipun lemak-lemak tu dah berkumpul berapa lamakan..Jadi dah jadi lemak degil.
oh ya, lupa...saya ada juga ambil Omega Guard untuk bakar lemak-lemak degil ni. Lecithin lebih kepada mengelak lemak yang baru kita makan termendap di usus kita. Omega membakar lemak sedia ada.
Kadang-kadang tu miss juga lah makan...biasa lah..bila berjalan ke mesti tak bawa semua supplement.

Tapi senaman sedikit, kawal makan, lagipun rasa kenyang jerrr....tak lapar sangat, jadi kuantiti makan pun automatik kurang.

Saya akan teruskan makan lecithin dan alfafa. sebulan setengah dah kurang 2 kg dan beberapa cm. jadi saya berpuas hati.
Kalau ambil produk yang boleh turunkan berat secara mendadak pun bahaya kan.

Jadi, saya dah kongsikan pengalaman saya sendiri. Kalau anda ingin mencuba, boleh hubungi saya
aei
019 3439341
aeidahamrun@yahoo.com
ID 882805
COD area Putra Mahkota Bangi,
penghantaran pos laju ke seluruh Malaysia.
READ MORE - Sebulan setengah dengan lecithin dan alfafa

Wednesday, October 2, 2013

Shaklee kini lebih mudah

Shaklee sekarang dah boleh buat pesanan melalui online sahaja.
Senang kan?..tak perlu email, fax atau call macam dulu dan tak perlu bersusah payah ke HQ atau branch Shaklee lagi.
call pun susah nak lepas kan..
Jadi, sambil-sambil online, boleh buat pesanan. Senangnya bisnes Shaklee ni..
Proses order pon lebih cepat, hati pon tenang.
Jadi, jika anda pengguna Shaklee atau mahu menggunakan Shaklee sebagai supplement harian anda, saya sangat galakkan anda untuk menyertai Shaklee.
Join member, buat pesanan melalui online, boleh daftar ahli melalui online ( sponsorship), cek point melalui online, transer point melalui online..
Bonus boleh masuk mana-mana bank pula tu.
wahhh..sangat mudah....
Jadi, jom la sertai Shaklee.
Saya boleh daftarkan anda. Kesihatan sangat penting.
Shaklee sentiasa selamat, semulajadi tiada bahan tiruan dan semestinya Halal.
Lagi jimat jika dibanding dengan produk supplement yang lain tau.
Untuk lebih maklumat, bolehlah menghubungi saya
Aei - 0193439341
aeidahamrun@yahoo.com
Shaklee ID 882805

COD area Bandar Seri Putra / Bukit Mahkota / Bandar Baru Bangi sek 9
Penghantaran pos laju ke seluruh Malaysia.

READ MORE - Shaklee kini lebih mudah

Tuesday, September 17, 2013

Ready Stok COD bandar putra mahkota bangi

Ready stok ni sedia untuk COD, customer datang pick up, dan juga untuk di pos laju ke seluruh Malaysia.
Jika anda inginkan set Shaklee yang sesuai untuk anda, boleh terus hubungi saya untuk konsultasi dan pengeposan.
Set Shaklee yang tersedia
Set kesuburan suami isteri yang mahu cahaya mata.
Set mengandung
Set berpantang dengan Shaklee
Set menyusu
Set menyusu dan slim- selamat untuk ibu dan bayi
Set slim
Set gout
Set antioksida.
Pembayaran boleh di lakukan melalui bank transfer ke Maybank dan Cimb.
no telefon saya 019 3439341- aei
SID 882805

READ MORE - Ready Stok COD bandar putra mahkota bangi

Thursday, September 12, 2013

Prolonged Jaundice - kuning berpanjangan bayi

Seperti Hadi, mengalami masalah kuning berpanjangan (prolonged jaundice) dari 5 hari dalam pantang hingga habis pantang. Baru hilang kuning dia.
Memang berulang alik ke hospital ambil darah, cek darah. cuma ingin pastikan dia tidak ada masalah lain.
Punca jaundice berpanjangan Hadi mungkin kerana tidak sesuai dengan susu ibu. memang betul, ada yang cadangkan bagi susu formula tapi saya percaya susu ibu masih terbaik untuk Hadi, jadi saya tetap meneruskan penyusuan ibu kepada Hadi.

Ok, hari ini saya kongsikan penerangan dari Dr di Facebook beliau mengenai prolonged jaundice ni.
Semoga bermanfaat

KEKUNINGAN BERTERUSAN

"Hi docs, my son 2 months now. when he was born, he had jaundice but after last check, his reading jaundice was 10.6. right now, my problem was his eyes still have yellow color kat hujung mata, is’t normal? kulit dia jugak kuning. but one of my neighbour (she is a doc) bagitau kulit dia memang color macam tu, kuning langsat, pelik jugak sebab ramai yang jumpa dia mesti cakap kulit dia kuning, so it worries me. hope doc boleh bantu saya”



Prolonged jaundice didefinisikan sebagai kuning yang berlaku kepada bayi berusia lebih dari 2minggu (matang) atau 3 minggu (pra-matang).

Kekuningan ini berlaku atas banyak faktor akan tetapi punca yg paling biasa adalah disebabkan susu ibu (breast milk jaundice).
Walaupun begitu diagnosis breast milk jaundice hanya boleh dibuat setelah semua punca yang lain di siasat melalui ujian darah.

Punca-punca utama prolonged jaundice adalah :-
1. Masalah hati – biliary atresia, neonatal hepatitis, choledochal cyst
2. Masalah jangkitan saluran kencing
3. Jangkitan semasa dalam kandungan ( TORCHES)
4. Masalah metabolic ( galactosemia)
5. Sindrom-sindrom tertentu yang berkaitan dgn masalah hati
6. Masalah kelenjar tiroid

Dalam banyak keadaan semua bayi yg mengalami prolonged jaundice akan disiasat berdasarkan clinical suspicion berdasarkan berat lahir, dan perkembangan bayi tersebut.

Setelah semua siasatan melalui ujian darah dan air kencing adalah normal maka diagnosis utama adalah breast milk jaundice dan tiada rawatan diperlukan kerana ia akan hilang sehingga umur bayi berusia 2 bulan.

Ada pun begitu tanda yang merbahaya adalah sekiranya najis bayi bewarna pucat kuning atau pun warna air kencing gelap seperti teh pekat kerana itu mungkin masalah hati tersumbat. Selain itu tiada tanda yg sepatutnya merisaukan.

Saya berpandangan tiada keperluan untuk berhenti dari susu ibu walaupun mungkin ada doktor yang mensarankan demikian.

Dr Mohd Zaqrul Razmal 
READ MORE - Prolonged Jaundice - kuning berpanjangan bayi

Monday, September 2, 2013

Berjaya Hamil dengan mengamalkan GLA

Salam sejahtera. saya nak kongsikan berita gembira abang dan kakak ipar saya yang mengamalkan GLA hampir 2 botol dan berjaya hamil selepas setahun lebih menunggu.
Bagi yang mahu mendapatkan anak, boleh mencuba amalkan GLA Complex.
B complex untuk asid folic.
ESP untuk menguatkan rahim.

untuk suami pula sesuai amalkan vitamin E dan zink untuk menambah bilangan sperma dan memekatkan mani.


READ MORE - Berjaya Hamil dengan mengamalkan GLA

Testimoni Berjaya Kurus dengan Shaklee

Salam sejahtera semua.
saya nak sharekan satu testimoni kurus dengan Shaklee.
Untuk berjaya menurunkan berat badan dengan Shaklee, kene istiqamah atau sentiasa amalkan Lecithin dan Alfafa. Untuk kesan yang lebih cepat boleh ambil sekali dengan Omega.
pendek je entry kali ni, memang nak share testimoni sahaja.
Untuk pesanan dan konsultasi boleh terus hubungi saya seperti no tel di atas.
Konsultasi percuma.
Juga menggalakkan semua untuk menyertai Shaklee untuk mendapat harga ahli dan juga menjana pendapatan sampingan bagi ang berminat.
READ MORE - Testimoni Berjaya Kurus dengan Shaklee

Wednesday, August 21, 2013

salam hari Raya Aidilfitri

Selamat menyambut hari raya aidilfitri... semoga semuanya tetap menjaga kesihatan dan pemakanan.. Maklum lah bulan Syawal ni semua banyak mendapat jempuyan rumah terbuka kan...
Untuk mengekalkan kesihatan dan berat badan semasa makan-Makan di bulan Syawal ni, jom lah amalkan lecithin, alfafa.
Lecithin untuk memecahkan lemak manakala alfafa untuk mengangkut lemak-lemak tersebut keluar dari badan...
Ostematrix pula tambahan bagi memudahkan pembuangan, bagi mereka yang mengalami masalah sembelit.
Untuk merekanyang serius mahu menurunkan berat badan dan kembali langsing, boleh amalkan cinch shake untuk menggantikan hidangan tengahari atau malam.
Cinch sebagai sumber protien untuk membentuk badan yang lebih menarik dan memberikan rasa kenyang.
Kalau ingin mencuba, boleh hubungi saya di sms@whatsapp 0193439341
Kalau ingin menjana pendapatan sampingan pun boleh hubungi saya..
Daftar ahlibsekarang dan dapatkan pada harga ahli.
READ MORE - salam hari Raya Aidilfitri

Thursday, June 20, 2013

Ramadhan Bulan Nyah Toksin

Ramadhan muncul lagi. Bagi umat Islam, Ramadhan merupakan bulan yang dinanti kerana selain berpuasa membersihkan dosa menyucikan jiwa, ia juga dilihat sebagai bulan menyahtoksin tubuh . Sebab itu bukan hanya umat Islam berpuasa di Malaysia malah kaum lain seperti Cina dan India turut berpuasa.

Orang kata perut sarang penyakit. Berpuasa sangat baik dalam membantu tubuh menyingkirkan pelbagai racun yang bersarang di perut. Berpuasa sebenarnya memberi ruang masa yang cukup kepada organ pencernaan seperti usus, perut, pankreas dan hati untuk melakukan kerja-kerja membersihan di samping memperbaiki mana-mana bahagian yang rosak dek pertambahan beban makanan harian yang kita makan.

Denan berpuasa juga, toksin daripada kolon , buah pinggang, pundi kencing, dan paru-paru serta kulit boleh dikeluarkan dari badan secara menyeluruh. Hasilnya ia mampu melapangkan kesan sumbatan pada dinding saluran pernafasan dan pemakanan. Bekalan oksigen yang lebih banyak menjadikan sel-sel lebih bertenaga, Kitaran pembersihan ini penting bagi sistem penghadaman sihat dan pencegahan barah usus.

Selain itutabiat pemakanan seseorang juga dilihat turut menyumbang kepada faktor kesihatan. Deretan bazar Ramadhan menawarkan pelbagai jualan enak yang arang dijumpai di bulan lain sebelumnya tanpa kita sedari menyumbang kepada masalah peningkatan berat badan dan membuatkan kita rentan serangan penyakit dek peningkatan citarasa. Jesteru pemilihan makanan seimbang ditambah suplemen berkualiti perlu untuk menghindar sebarang penyakit.

Saranan pengambilan produk Shaklee di bulan puasa-----
Waktu berbuka puasa - Berbuka dimulai dengan kurma lebih afdal berbanding kuih muih manis serta kurang serat yang dibeli di bazar ramadhan. Selain juadah utama, anda boleh tambahkan gabungan terbaik minuman Performance Orange dan ESP Soy Protein Isolate Powder (ESP) untuk tenaga tambahan bagi menunaikan solat terawih disamping mengambil Alfafa untuk proses detoksifikasi tubuh.

Sebelum tidur----
Amalkan segelas ESP beserta vitamin lain seperti Vita-Lea, B Complex, Vita-C Plus serta Nutriferon untuk meningkatkan sistem imun anda bagi mengelak penyakit biasa seperti batuk, demam dan selsema memandangkan cuaca yang lebih panas di bulan Ramadhan berbanding bulan-bulan yang lain . Banyakkan meminum air!!

Waktu sahur---
Anda boleh mengambil nasi atau apa jua juadah sahur. Namun, memandangkan waktu yang singkat ditambah kesukaran mengejutkan anak, gabungan minuman Performance Orange dan ESP dapat memudahkan para ibu untuk memberikan yang terbaik buat keluarga agar dapat kekal bertenaga pada siang hari . Juga tidak dilupakan Alfafa untuk program detoksifikasi anda!

Selamat berpuasa dan kekal sihat bertenaga dengan Shaklee untuk semua sahabat Muslim di luar sana. Moga lebih jelita dan lang sing di hari raya!!!...

iSihat

Untuk sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya aei di 019 3439341( sms/Whatsapp)
email aeidahamrun@yahoo.com
COD area Bandar Seri putra, Bandar Bukit Mahkota, Bandar Baru Bangi.
Pos laju ke seluruh Malaysia.
READ MORE - Ramadhan Bulan Nyah Toksin

Wednesday, June 5, 2013

Lagi Testimoni Kuruskan Badan Selepas bersalin

Berat sebelum mengandung 55kg - mengandung 74kg- sekarang 51kg!!!!
wow..best nye lepas bersalin,berat turun kembali slim..Set yang diamalkan adalah ESP. Lecithin dan Alfafa..
Pengambilan ESP sejak dari berpantang amat membantu menghasilkan susu untuk bayi. Dan memberi rasa kenyang kepada ibu. Maklumlah, ibu menyusu kerap lapar.
Selepas habis pantang, terus sahaja sambung dengan menambah lagi Lecithin dan Alfafa untuk pemecahan lemak dan buang lemak.
Memang dah banyak testimoni ibu-ibu yang dah berjaya turunkan berat badan dengan set ni.
Jadi, cubalah. Malah penyusuan bayi dapat diteruskan.

Kalau anda berada di kawasan Bandar seri Putra, Bndar Bukit Mahkota, Bangi dan Bandar Baru Bangi, boleh COD,
Dan penghantaran ke Seluruh Malaysia melalui pos.
Hubungi saya
sms/whatsapp 019 3439341
email aeidahamrun@yahoo.com
ID 882805

READ MORE - Lagi Testimoni Kuruskan Badan Selepas bersalin

Wednesday, May 22, 2013

GLA mengecutkan cyst


ini dia testimoni pengamal GLA yang telah berkesan, cyst sebesar 9.7cm sebelum ini kecut dan hilang selepas mengamalkan GLA selama 6 bulan..
Lama kan 6 bulan?..tapi berkesan..
Sabar dan tawakal semasa mengamalkan sesuatu vitamin untuk berkesan kepada diri kita sangat penting. 
Jadi, jika anda pun mahukan GLA..boleh menghubungi saya melalui nombor telefon seperti di atas.
GLA sangat bagus untuk memperbaiki hormon wanita yang ada masalah seperti period tidak teratur, untuk mendapatkan kulit yang cantik kerana mengandungi vitamin E, untuk pesakit kencing manis.


READ MORE - GLA mengecutkan cyst

Tuesday, May 21, 2013

Senarai Pengedar berdekatan Anda


PENANG
zaliza binti karia 0135053103 (permatang pauh penang

SELANGOR
shazwani binti ahmad 0127634761 - puncak saujana/prima saujana/taman kantan permai/saujana impian kajang

KUALA LUMPUR
Asyikin (contact saya untuk no tel- 0193439341) Pandan Indah
JIKA ANDA BERMINAT UNTUK MENJADI PENGEDAR KAWASAN ANDA, JOM SERTAI KAMI.
READ MORE - Senarai Pengedar berdekatan Anda

Price List

Retail Price List
Item CodeDescriptionSizeWMEM
10131Vita-Lea Iron Formula12088.7593.75
10100Vita-Lea for Children (Chewable)6548.7551.25
10250Nutriferon (stick)30x1.2g181.25191.25
10127Garlic Complex6047.5050.00
10102Chewable vita-C 100mg9037.3040.00
10104Sustained Release Vita-C Plus18092.5097.50
10112Vita-E Complex120149.00154.00
10126Peppermint Ginger Plus9045.0048.00
10622Herb-Lax Tablets12052.5055.00
10159Alfafa Complex (S)33053.7556.25
10162Alfafa Complex (L)70097.50102.50
10163Lecithin18052.5055.00
10164B-Complex12053.7556.25
10417Zinc12033.7535.00
10620GLA Complex6091.2595.00
20665Energizing Soy Protein (Canister)850g150.00155.00
20321Meal Shake- French Vanilla544g113.75121.25
20350Performance - Orange539g82.5087.50
10128OsteMatrix12061.0065.00
10236OmegaGaurd90136.00140.00
10330DTX Complex90155.00160.00
10113CarotoMax3074.0077.00
10320Vivix150ml475.00499.00
11004Joint Health Tablet60
11000Collagen Powder15 sachets




Sila hubungi saya untuk harga istimewa dan gunakan ID saya 882805 untuk harga ahli jika membeli dari branch Shaklee.
sms/whatsapp 019 3439341
email aeidahamrun@yahoo.com
READ MORE - Price List

Tuesday, May 14, 2013

Keajaiban susu ibu

Walaupun setitik tetap sejuta mukjizat mengalir ke dalam tubuh si kecil tercinta.

Begitu tinggi dan mulianya susu yang mengalir daru tubuh si ibu. Kebaikan dan nutrisi semulajadi yang ada menjadikan si kecil membesar dalam kebaikan dan kasih sayang berpanjangan.

Kebaikan untuk si comel
Tahukah anda susu ibu adalah sumber imunisasi terbaik buat si kecil. Ia dapat mengurangkan masalah penghadaman serta alahan yang kerap terjadi kepada bayi. Selain itu, ada pelbagai lagi kebaikan, antaranya:

  • susu ibu mengandungi pelbagai antibodi yang dapat mengelak penyakit pernafasan dan jangkitan telinga.
  • Zat yang diperoleh melindungi tubuh badan dalam jangka masa panjang daripada penyakit diabetis, darah tinggi dan obesiti.
  • Memberi manfaat kepada tahap IQ mereka.

Untuk Ibu
  • Mempercepat pengecutan rahim.
  • Mengurangkan masalah pendarahan.
  • Tubuh badan akan kembali ke bentuk asal, malah ada yang mendapat bentuk badan lebih cantik berbanding sebelum bersalin. ini berlaku kerana menyusu dapat membakar lemak serta mengalirkannya ke dalam susu untuk bayi.
  • Mengurangkan risiko barah payudara. ovari, rahim dan osteopososis.
Fakta unik susu ibu
  • Komposisi zat yang terkandung dalam susu bayi pada waktu pagi, tengah hari, petang dan malam adalah berbeza.
  • Menepati keperluan zat untuk bayi mengikut usia, sebagai contoh, susu yang terhasil pada usia bayi sehari mengandungi kandungan lemak yang tinggi berbanding waktu lain.
  • Lebih kerap susu diperah, lebih banyak ia dihasilkan.
  • Penghasilan susu akan terhenti apabila si ibu berasa letih, sedih, marah atau stress. Bagi melamcarkan perngaliran susu, anda digalakkan untuk duduk ditempat yang sunyi, melihat gambar bayi dan mendengar muzik lembut.
  • Dinasihatkan untuk para ibu menyusukan anak kecil mereka selama enam bulan berterusan tanpa diselangi dengan makanan sampingan mahupun air masak.
Cara yang betul
  • Apabila bayi berada dalam posisi menyusu, mulutnya akan terbuka luas dan ketika itulah masa yang tepat untuk diberi susu.
  • Pastikan mulut bayi berada dalam kawasan aerola sepenuhnya dan bukannya menghisap puting sahaja bagi mengelakkan luka puting.
  • Badan bayi perlu lurus, muka menghadap payudara dan rapat dengan ibu.
Kesibukan bukan halangan
Ramai wanita memberi alasan tidak menyusukan anak kerana kesibukan kerja, lalu memilih susu formula sebagai ganti. Ini menidakkan hak anak anda untuk memiliki nutrisi terbaik sepanjang hidupnya. Bagi ibu bekerja, pam payudara dapat membantu anda tidak kira dirumah mahupun tempat kerja.
Susu yang diperah dapat disimpan dengan baik di dalam botol dan peti khas yang mengekalkan susu dalam keadaan baik. Menyusukan bayi adalah yang terbaik buat anda dan semaikan kasih sayang secukupnya supaya si kecil membesar menjadi insan berguna.

sumber- EH!
READ MORE - Keajaiban susu ibu

Thursday, May 9, 2013

Testimoni pengguna set menurunkan berat badan

Dari niat asal nak menurunkan berat badan dengan menggunakan Alfafa, Herblax, Lecithin dan ESP, bukan sahaja berat badan terkawal, tapi kulit muka pun menjadi berseri-seri.
memang nampak perubahan kat akak ni kan..sunggu berkesan..
alfafa dan herblax sebagai agen detox
Lecithin untuk memecahkan lemak
ESP untuk memberi rasa kenyang dan membina sel baru yang sihat.

jadi, jika anda pun mahu kelihatan cantik sempena hari raya yang bakal menjelang nanti, boleh lah mencuba set ni.

boleh hubungi saya aei di
sms/whatsapp 0193439341
email aeidahamrun@yahoo.com

saya juga mahu mejemput sesiapa yang berminat untuk menjadi pengedar di seluruh Malaysia untuk bersama-sama menjana pendapatan.
dengan yuran RM65 seumur hidup, bonus setiap bulan..jom..
READ MORE - Testimoni pengguna set menurunkan berat badan

Monday, May 6, 2013

Tip Tingkatkan susu Ibu- iSihat

Dapatkan majalah iSihat bulan ini Mei 2013 untuk mendapatkan tips meningkatkan susu ibu melalui Shaklee.

Bagi yang tak nampak ape yang ditulis, saya akan mengopy di sini k

Ketahui rahsia Shaklee
Set penyusuan Shaklee menjadi bualan hangat akhir-akhir ini dan telah ramai mengambilnya untuk meningkatkan penghasilan susu. Sebenarnya tiada rahsia selain mengambil rangkaian supplement berkhasiat agar dapat memenuhi keperluan nutrient penyusuan ibu.
Vitamin seperti Multivitamin, protein, Vitamin C, B Complex, Kalsium dan Asid Lemak Omega 3 dan alfafa perlu diambil bagi meningkatkan komposisi pengeluaran air susu berterusan disamping mengekalkan kecergasan dan kesihatan ibu dan anak.
Anda tidak akan menyesal kerana disamping anak membesar selari dengan khasiat diperlukan, para ibu turut mendapat manfaat kesihatan daripada penyusuan tersebut seperti mengelak penyakit kanser ovari dan payudara. Anda disaran untuk menyusu bayi secara eksklusif selama 6 bulan dan meneruskannya dengan makanan tambahan sehingga bayi berusia 2 tahun.
Marilah bersama Shaklee mencipta kehidupan yang lebih baik dan lebih sihat untuk semua, sesiapa sahaja.
Selamat Hari Ibu.. :)

untuk mendapatkan set menyusu
anda boleh menghubungi saya aei di talian 0193439341 ( sms/whatsapp), aeidahamrun@yahoo.com (email).
set boleh disesuaikan mengikut budget anda.
Penghantara keseluruh Malaysia, COD area Bandar Bari Bangi, Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota Bangi.

READ MORE - Tip Tingkatkan susu Ibu- iSihat

Thursday, May 2, 2013

Testimoni berjaya kurus selepas bersalin Dengan Shaklee

Selamat Hari Jumaat. Hari ini saya nak kongsikan pengalaman ibu yang berjaya menurunkan berat dengan mengamalkan set slimming untuk ibu yang menyusukan anak iaitu ESP, Alfafa dan Lecithin
Walaupun berat dan turun, tetapi tetap dapat meneruskan penyusuan. dengan kata lain, set ni tidak mengganggu susu ibu.
Penggunaan uyang berterusan akan mendapatkan kesan.
Sma/whatsapp 019 3439341 untuk konsultasi percuma.
Penghantaran ke seluruh Malaysia
COD area Bandar Putra Mahkota dan Bandar Baru Bangi.
Aina Mardiah· March 13 
FRESH TESTI DIRI SENDIRI
==================
hadoi, taktau nak tulis ape sebenarnye..hihi meh saye explain aje tiap gambar tu ye ♥
April 2012
------------
ok, time ni saye dh sarat mengandung, badan semakin mengembang sbb saye sgt2 kuat makan..hihi tgk tangan tu, kembang aje..smpai nk genggam tangan pun tak boleh, terlalu gemuk..overweight.. dari berat 50KG, jadi 80KG
August 2012
---------------
time ni hari raya tahun lepas, berat tak timbang plak brape KG, tapi yang pasti, pakai jubat tu, sangat ketat..leh nampak tummy lapis2..satu perkataan saja MALU..orang tegur, bertanya..tapi nak buat macam mana, saya bersalin secara cesarean..tak boleh bertungku, berbedung, mengurut pun takleh usik bahagian perut..time ni jeans saye pakai size 32..huhu

January 2013
---------------
start bulan September, saya bertekad dengan diri sendiri..i have to do something..bermula lah misi..sebelum2 ni, saya makan gak shaklee, amek esp, bcomp, vitamin c, set berpantang shaklee..tp start september, saya mula amek set slimming ;) alhamdulillah dari size 32 inch, dah jadi 29 inch

February 2013
-----------------
jengjeng..ni latest me !! time g bercuti dekat gold coast sepang, dengan family husband time celebrate birthday 3 generation (tokabah,husband(anak), adam(cucu))..hihi..alhamdulillah ;) guess what, now jeans dah size 27 !! yeay !! dah boleh pakai jeans zaman study dulu..terus laju2 bukak robok lame, cari seluar2 lame, basuh before gi bercuti ;) alhamdulillah dari beli saje2 je makan, sampaila sekarang saye dah join jadi independent distributer shaklee ..sambil2 menjana pendapatan, dapat gak mencantikkan diri..hihi *perasan seketika*..hihi


READ MORE - Testimoni berjaya kurus selepas bersalin Dengan Shaklee

Vivix


Satu penemuan revolusionari dalam anti penuaan pada tahap selular

Setahun yang lalu, Shaklee ,e,perkenalkan Vivix, produk supplement revolusionari anti-penuaan dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap sellular. Lebih 1 juta vivix telah pon di jual.

Vivix merupakan supplement anti-penuaan TERBAIK DI DUNIA yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee.

4 MEKANISMA OENUAAN PADA TAHAP SELULAR
1. KEROSAKAN DNA
2. PENGAWALAN GENETIK
3.PENGELUARAN TENAGA YANG KIAN MENURUN OLEH SEL-SEL
4.PENIMBUNAN PROTIN AGE

Kajian klinikal menunjukkan ramuan aktif Vivix berupaya mengaktifkan pengewalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap selular.

Di dalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisma utama penuaan pada tahap selular.
  • Melindungi dan membaiki sekkukar DNA
  • Memberi impak positif pada pengawalan genetik.
  • Menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria
  • Melambatkan pembentukan protin AGE
  • Juga menolong membantu menjaga/memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan sistem imun, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga oada tahap sellular, kesihatan dan kesejahteraan.
RAMUAN
MUSCADINE GRAPE
PURPLE CARROT
ELDERBERRY (Sambucus Nigra)
POLYGONUM CUSPIDATUM

Persoalannya, pada umur berapakah kita mula aging?
dan bila kita mahu mula menjaga kesihatan badan kita?
Hubungi saya untuk pesanan dan pertanyaan. :)

READ MORE - Vivix

Thursday, April 25, 2013

Testimoni Set berpantang/selepas melahirkan bayi


Set berpantang mengandungi
  • Vitalea
  • B complex
  • Vitamin c
  • Zink
  • optional add Ostematrix dan ESP 

Eizan Adzan
Salam semuaSy nk share pengalaman sndiri menggunakan set bersalin shaklee ni. Sejak deliver baby no 2 semggu yg lepad, sy rasa bdn sihat bertenaga berbanding kali pertama dulu. Kuarga pun perasan keadaan sy ni. Kali ni sy bersalin melalui kaedah czer dan sy amat bersyukur sbb ditemukan dgn produk ni. Wlpun bb ada jaundis tp ianya amat membantu dgn penghasilan susu yg bnyk dan bb dpt minum dgn bnyk dan menurunkan bacaan jaundisnya. Di samping itu luka cepat baik dan yg plng sy suka keadaan parut czer tu xla seteruk yg pernah diceritakan oleh kwn2. Dgn pngambilan oste sy rase bdn amat bertenaga dan bgn pg dlm keadaan yg cergas. Sy amat berpuas hati dgn keadaan ni dan bersykur sgt.


Rohaya AdamTestimoni : Diri Sendiri.Saya start consume shaklee masa dalam pantang bulan 10 lepas....just ambik yg trial set + ostematrix,alhamdulilah badan rasa sihat cergas je masa berpantang...proses pembuangan pun lawas jer setiap pagi. Habis pantang sy consume esp + alfafa,dalam masa 2 minggu consume susu saya tiba2 merudum maybe , tapi saya teruskan juga....alhamdulilah skrg susu dah stabil , makin banyak dari masadlm pantang..baby pun kurang meragam malam..lena je tidur...sampai kena paksa menyusu sebab breast dah bengkak....sekali pump dlm 8 minit blh dpt 4oz...syukur sgt...yg penting teruskan DF & pumping...esp + alfafa tu membantu kita lebih bertenaga....

READ MORE - Testimoni Set berpantang/selepas melahirkan bayi

Wednesday, April 10, 2013

Testimoni pengguna Ostematrix

Bulan March lepas kan promosi Ostematrix. Jadi ramai pengguna Ostematrix yang berpuas hati memberi testimoni yang memberangsangkan .
Selepas mengamalkan Ostematrix, masalah kesihatan yang dihadapi beransur baik.
testimoni ostematrix dari kawan saya sendiri, tengah pregnant.


Ostematrix membantu proses membuang dengan lebih baik.

ostematrix melegakan sakit pinggang dan belakang





READ MORE - Testimoni pengguna Ostematrix

Monday, April 8, 2013

Testimoni ibu pengamal set penyusuan 3M

Peti ais penuh dengan susu..
selepas mengamalkan supplement Shaklee.
set yang di amalkan ialah set 3M. Set lengkap penyusuan.
Formulanya ialah sentiasa pum dan kosongkan breast.
Meminum air kosong yang mencukupi.

untuk pesanan dan konsultasi, boleh menghubungi saya aeidah di 019 3439341 sms/whatsapp
email aeidahamrun@yahoo.com
ID 882805

jika anda mahu menjadi wakil pengedar di kawasan anda, boleh sertai kami untuk sama-sama menjana pendapatan dengan yuran keahlian RM75 seumur hidup.
boleh juga hubungi saya.
READ MORE - Testimoni ibu pengamal set penyusuan 3M

Tuesday, April 2, 2013

Promosi April-Nutriferon

Nutriferon - Nutriferon terbukti secara klinikal dapat menyediakan sokongan imun tepat pada peringkat selular.
Satu-satunya makanan tambahan yang membina sistem imun secara semulajadi.
Terbukti dengan 4 kajian klinikal.
untuk mengetahui kandungan Nurtiferon boleh tengok disini NUTRIFERON

Nutriferon sesuai untuk mereka yang selalu mengalami demam, selsema, batuk. Untuk mengelakkan dari jangkitan virus ini, pengambilan Nutriferon boleh membantu menguatkan sistem imun badan dan menghalang dari jangkitan berlaku.
Juga sesuai untuk ibu yang menyusukan anak. Sekaligus dapat membantu menguatkan sistem imun badan anak.
Sangat sesuai untuk dibawa travel kemana-mana dalam sachet yang kecil.
Pengambilan yang sangat menjimatkan - hanya 1 sachet setiap hari dengan pengambilan set vitamin asas dan 1 sachet setiap hari ketika sakit.
Semulajadi 100% selamat.

Antara perkara lain yang boleh anda lakukan untuk menguatkan sistem imun badan adalah

  • Rehat dan elakkan stress atau tekanan- tekanan akan menyebabkan sistem imun berkurangan. Cuba bernafas atau yoga untuk mengawal kadar denyutan jantung.
  • Tidur yang mencukupi. kurang tidur boleh menyebabkan sel-sel yang bertindak terhadap sistem imun berkurangan hingga 50% - tidurlah 7-8 jam sehari.
  • Diet yang seimbang juga penting untuk menguatkan sistem imun.
  • Senaman dan aktifkan diri 
  • Ketahui mengenai Interferon - protein semulajadi yang membantu melindungi badan dari kuman yang menyebabkan jangkitan kuman. Nutriferon adalah supplement semulajadi yang meningkatkan pengeluarkan interferon sendiri secara semulajadi.
READ MORE - Promosi April-Nutriferon

Wednesday, March 27, 2013

Omega Guard untuk perkembangan otak dan kesihatan anak

Selain dari MealShake yang sangat bagus untuk kanak-kanak, boleh juga ditambah dengan Omega Guard sebagai supplement harian.
Omega Guard membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan perkembangan memori- DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina.
Penting nya DHA terutama ketika 3 bulan terakhir perkembangan otak semasa dalam kandungan.
Satu hidangan Omege Guard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan HDA.

Omega meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru - mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, proriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis dan penyakit buah pinggang.

Omega mencegah insomnia dan mengurangkan tekanan. Sangat bagus untuk pelajar - EPA dan DHA mempunyai keupayaan menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif.

Nak kongsi testimoni ibu yang mengamalkan Omega sebagai supplement untuk anak-anak beliau:

Umi Shida
Sharing:Assalamualaikum... hari2 baca testimoni hebat kwn2...teruja sgt2 so kali ni nak share giliran testimoni sendiri plak.Saya mula amalkan suppliment omega guard pada anak saya start bulan Jan 2013. Sblm tu memang kerap bawak harraz g klinik disebbkan kerap selsema n banyak kahak. Hati ibu mana yang x risau kan? klu tiap2 hari bgn pagi nak solat mesti selsema n hidung tersumbat... bila disuruh buang kahak katanya kahak x nak keluar... hah! apa kes plak x nak keluar kahak ni. Tapi biasalah doc akan beri ubat batuk, cair kahak n selsema ... spi bila2 pun itula ubatnya klu kita dok ulang alik ke klinik kan... so saya ambik keputusan untuk bg die makan omega guard + vita lea children shaklee. Alhamdulillah dalam musim hujan skrg ni die x de nak ngadu hidung sumbat n x leh nafas lagi.. Beransur kurang dah x mcm dulu... Happy sgt2 sbb saya akan berusaha buat yg terbaik untuk harraz...
Zila Yunus
Alhamdulillah sejak mengamalkan produk shaklee kalau saya demam selsema, telan omega guard+ vitaminC...sehari dah baik...saya x perlu ke klinik atau beli ubat kat luar lagi, lagipun x tentu boleh baik sehari...mesti lama sampai melecet hidung lepas tu rasa mengantuk...hu3
Anak perempuan saya pagi2 mmg selalu bersin dan hingus setiap hari...sejak amalkan mkn omega guard+ vitalea children...alhamdulillah dah xde selsema,bersin,atau hingus lagi...syukur alhamdulillah :) 
Jika anda pun ingin mendapatkan suppelement Omega guard untuk anak kesayangan anda atau untuk diri sendiri pun boleh..
oleh menghubungi saya aei
sms/whatsapp 019 3439341
email aeidahamrun@yahoo.com
ID Shaklee 882805
READ MORE - Omega Guard untuk perkembangan otak dan kesihatan anak

GLA

Perbezaan Shaklee:
Kebanyakkan GLA (gamma-linolic acid) di pasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO).
GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.
Setiap kapsul mengandunhi 300mg GLA yang mana ianya sumber terbaik Omega-6.
Ia di gabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.

MANFAAT UTAMA:

  • Borage adalah herga kegemaran Barat. Ia merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  • Mengawal selia estrogen dan testosteron- GLA membentuk prostaglaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
  • Melambatkan menopaus- pengambilan jangka masa panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi ton kepada uterus
  • Memperbaiki prostatomegaly - GLA membaiki masalah prostat lelaki dan kerap kencing.
  • Menentang kanser - GLA anti oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
  • Memperbaiki inflamasi kulit- mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap.
  • Menghalang komplikasi diabetis - merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetis semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi.
  • Pelangsingan dan menghalan tambah berat badan
  • Menghalang tekanan darah tinggi
  • Memperbaiki tekstur rambut
  • Hiperaktif dan autisma (ADD/ADHD) - dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.


Untuk wanita, GLA Complex berperanan dalam

*Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
*Membantu meningkatkan kesuburan
*Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
*Membantu dalam menangani menopus
*Menguatkan kuku dan rambut
*Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
*Membantu menangai ekzema
*Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
*Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
*Menguatkan imuniti tubuh
*Memperlahankan proses penuaan
*Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
*Mengawal kencing manis dan darah tinggi
*Mengawal kolesterol
*Untuk fungsi saraf
paling penting ianya telah terbukti dapat kecutkan cyst!


READ MORE - GLA

Monday, March 25, 2013

Promosi March - Ostematrix (Calcium)

Promosi Shaklee pada bulan March ni ialah Ostematrix..
Bonus untuk wanita. Kenapa wanita?..Lelaki tak perlu ambil banyak kalsium jika dibanding dengan wanita.
Wanita lebih perlukan kalsium.

Ostematrix untuk bacaan maklumat kandungan dan manfaat boleh klik disini - Ostematrix

Kalsium ni penting sebab utama dia untuk mengelakkan osteoporosis (tulang poros). Tu semua orang tahu.
Tahu tak risiko untuk dapat osteoporosis meningkat dari umur 30tahun?..

Kalsium perlu diambil oleh wanita secara berterusan terutama wanita mengandung.

dikalangan kanak-kanak, kalsium perlu untuk pembesaran tulang, tetapi untuk dewasa, kalsium perlu untuk mengelakkan tulang poros.

Ibu hamil perlukan kalsium sebanyak 1200 hingga 1300 miligram kalsium sehari bersamaan 1 liter susu segar setiap hari.

Pengambilan kalsium yang cukup dapat mengelakkan kekejangan terutama bahagian kaki.

Kajian menunjukkan kekurangan kalsium semasa hamil bileh menyebabkan gejala tekanan darah tinggi.

Secara amnya kalsium ibu hamil diserap oleh bayi yang dikandung untuk pertumbuhan tulang bayi.

Keperluan kalsium oleh ibu selepas melahirkan juga penting semasa proses pengecutan otot rahim mahupun semasa kedatangan haid.

Kalsium bantu melangsingkan badan sebab kalsium memberi efek untuk meningkatkan metabolisma tubuh dan mencegah kenaikan berat badan.

Mengatasi gelaja PMS.

Bagaimanapun kalsium untuk lelaki perlu pada kadar yang sepatutnya dan tidak berlebihan (tidak sebanyak wanita) separuh dari keperluan wanita kerana kalsium berlebihan boleh menyebabkan kanser prostat pada lelaki.

Kalsium berperanan dalam penyimpanan glikogen. Bila tiadak ada kalsium dalam tubuh, kita akan terus menerus berasa lapar kerana tiada penyimpanan glikogen.

Kalsium melancarkan fungsi otak, otot dan saraf.

Ciri-ciri supplement kalsium yang bagus ( Terdapat dalam Ostematrix)
-mengandungi magnesium untuk mengelakkan endapan kalsium yang boleh menyebabkan batu karang
-mengendungi fosfur, zink dan vitamin D untuk penyerapan yang baik. hingga 99% ;penyerapan untuk tablet ostematrix

Sekitar 99% kalsium berada pada jaringan tulang dan gigi, sisanya berada di darah dan sel-sel tubuh.


untuk mendapatkan harga istimewa promosi kumpulan kami boleh hubungi saya terus aei
sms/whatsapp 019 3439341
atau email aeidahamrun@yahoo.com
ID 882805 untuk pembelian dengan harga ahli direct dari branch Shaklee.


READ MORE - Promosi March - Ostematrix (Calcium)

Thursday, March 21, 2013

Jana pendapatan dengan Shaklee

Alhamdulillah..setiap 21haribulan, dapat cek dari Shaklee..
Duit tambahan dengan bisnes ni. syukur sangat.. sapa nak bagi duit ni kan. Dengan usaha, dapat bonus. Walaupun duduk dirumah jaga anak-anak, tapi masih ada pendapatan sampingan.
Boleh je bonus masuk terus dalam akaun Maybank, tapi suka juga dapat cek kan, boleh tengok.
hehe
Saya pun nak jemput sahabat-sahabat saya yang ingin menjana pendapatan sampingan atau nak jana pendapatan dari rumah untuk menyertai bisnes ni.
boleh hubungi saya di 019 3439341
atau email aeidahamrun@yahoo.com
Yuran pendaftaran RM65.
tapi bonus..lebih..sangat berbaloi.

READ MORE - Jana pendapatan dengan Shaklee

Monday, March 18, 2013

Sharing exclusive dari ibu pengamal 3M


Shima Samat
Stok ebm baby Tasnim bln 4 yg blm dipindahkan ke deep freezer sebab kedua2 deep freezer masih penuh. Alhamdulillah rezeki dr Allah berkat pengambilan SHAKLEE, PUMPING yang berterusan dan DOA.Jgn terkejut aimi... Akak ada 2 buah lagi deep frezer 100 liter yg penuh kat rumah ni. Sekarang baby dah 7 bulan. Kat rumah baby sitter sekarang ni tgh nak abiskan stok bln januari. Alhamdulillah rezeki baby tasnim.

Dengan izin Allah, berkat ambil set 3m shaklee, minum cukup air, pumping tak skip & doa dimurahkan rezeki utk baby

Esp selalunya dgn air kosong je. Kalau rajin akak rendam kurma dlm fresh milk than blander tambah esp. Sangat sedap.

actually akak ni exclusif pumping mom. Sekurang2nya akak akan pump 4 kali sehari. 7 am, 1 pm, 6 pm n 11 pm, 3 am. Ni le jadual akak setiap hari. Yg penting suami support. Kalau outing pun dia dah tau bila perlu utk akak pumping.




wow..banyaknya stok untuk anak dia..ni ibu exclusive pumping mom..maknanya anak dia memang minum direct dari botol sahaja. Jadi Exclusive Pumping mother ni lagi mencabar rasanya. tapi dengan usaha dan doa berterusan, tidak mustahil.
Hingga 2 deep freezer penuh dengan EBM sekarang ni.

ok, jika anda pun ingin mendapatkan set 3M yang sangat-sangat berbaloi ni boleh hubungi saya aei di 019 3439341
jangan risau, kita ada set bersesuaian budget.
READ MORE - Sharing exclusive dari ibu pengamal 3M

Monday, February 25, 2013

Lahirkan Anak Pintar

Setiap ibu dan bapa pasti menginkinkan anak mereka bijak, kreatif, rajin belajar dan seronok membaca. Memang tidak dinafikan yang cemerlang dalam pembelajaran memberikan peluang yang cerah untuk masa depan anak anda, namun itu sahaja tidak mencukupi tanpa nutrisi yang baik yang juga penting dalam perkembangan tahap intelektual anak-anak.

Berdasarkan penyelidikan yang dibuat, dibawah merupakan nutrien penting yang membantu dalam perkembangan otak yang sihat untuk kanak-kanak yang sedang membesar.

Multivitamin
Multivitamin memberikan asas nutrien yang penting untuk perkembangan otak dan tumbesaran yang sihat. Ia mengandungi vitamin perlu seperti B complex yang membantu untuk meningkatkan daya ingatan dan sistem saraf yang baik.

Vitamin C
Vitamin C membantu dalam menguatkan sistem imun yang penting untuk kanak-kanak kekal sihat dan cemerlang dalam pembelajaran mereka. Ia membantu dalam mencegah jangkitan dan demam selsema yang sering menyerang murid-murid sekolah. Vitamin C  juga perlu untuk mengekalkan integrasi antara sel dan menyokong kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan peredaran darah di kalangan kanak-kanak yang sedang membesar.

Omega 3
Sebahagian besar daripada otak terbina daripada lemak "baik" yang juga dikenali sebagai asid lemak Omega-3. Kajian menunjukkan yang diet yang kaya dalam Omega-3 boleh meningkatkan keupayaan belajar, kemahiran menaakul atau menyelesaikan masalah, meningkatkan daya tumpuan dan daya ingatan serta perhubungan antara sel otak. Omega-3 juga menunjukkandapat menyokong keseimbangan emosi dan sikap yang positif, dan membantu dalam meningkatkan daya ingatan semasa tua kelak.

Lecithin
Lecithin soya metupakan sumber utama kolina yang merupakan komponen neutrotransmitter asetilkolina yang terlibat dalam proses penghantaran mesej ke otak dalam sistm saraf. Akademi Sains Kebangsaan telah mengiktiraf yang kolina merupakan sumber penting salam diet seharian kerana pelbagai khasiat yang dimiliki terutamanya untuk kesihatan otak.

Protein baik
Protein baik membantu untuk menyuburkan otak. Asid amino yang diperolehi daripada protein diperlukan untuk neurotransmitter. Protein juga merupakan blok-blok sel terbina di dalam tubuh termasuklah sel-sel imun, sel0sel darah, enzim, otot-otot dan tulang yang diperlukan untuk tumbesaran yang sihat.


READ MORE - Lahirkan Anak Pintar

Monday, February 18, 2013

Testimoni set penyusuan 3M

wah..sangat best kan tengok susu meriah macam ni?..
terbukti set 3M mampu membantu ibu untuk menambah susu badan.
tak susah..pam secara berjadual, dan kerapkan direct feeding..minum air kosong sekurang-kurangnya 3L.
baru lah ibu tak susah hati nak kembali bekerja selepas berpantang kan?

set 3M mengandungi
- vitalea
- vitamin b complex
- vitamin c
- alfafa
- ostematrix
- ESP

ramai ibu dah berjaya mengumpul susu badan. saya pun dah..kalau dulu mampu susukan hingga setahun je 2 puteri saya Huda dan Hannah.. tapi sekarang Hadi dah setahun 8 bulan, dan alhamdulillah, masih mampu saya susukan. susu pun banyak. puas hati.
ada bonus lagi tu, kulit rasa lebih lembut, tak kering, jeragat makin pudar, strechmark pun makin pudar, dan badan sentiasa bertenaga.

hubungi saya untuk konsultasi dan pesanan.
aei
sms/whatsapp - 0193439341
email - aeidahamrn@yahoo.com

susu  ibu adalah yang terbaik untuk bayi.
READ MORE - Testimoni set penyusuan 3M

Thursday, February 14, 2013

Keahlian Shaklee

Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee?
Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM700) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya 882805 sebagai sponsor/upline.


Yuran keahlian Shaklee
Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).



Tak Perlu Maintain point dalam Shaklee
Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase



Tak Wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?
Benar, tak perlu maintain point atau wajib membuat ada pembelian.



Apa kelebihan menjadi ahli?
1) Boleh membeli produk dengan harga ahli dan mengumpul point anda sendiri.


2) Jika rajin berkongsi dengan point yang tertentu melayakkan kita menerima bonus dalam bentuk cash tanpa perlu ada downline.


3) Jika berminat untuk berbiz, ada kelas tertutup disediakan oleh saya melalui blog / fb tertutup khas untuk ini.


4) Shaklee menawarkan Cash, Car (bonus kereta) dan Convention (local dan International-Umrah bg Muslim).




Berminat? Boleh emailkan kepada saya untuk membolehkan kami daftarkan dalam kumpulan kami.Group yg ahlinya mendapat income paling tinggi setakat ini.. :)


Hubungi saya
019 3439341
aeidahamrun@yahoo.com
www.facebook.com/aeidah
READ MORE - Keahlian Shaklee

lain-lain yang menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...